Пикантно агнешко бутче

Читателски рецепти

Пикантно агнешко бутче

52094
на 06.05.2018
Пикантно агнешко бутче
Автор:   ПИК

Продукти:

препоръчано

1 агнешко бутче (1 ½ кг), 1 кг пресни картофи, 30-40 г краве масло, 2-3 с.л. зехтин, 2 стръка пресен чесън, сол, 2-3 ч.л. червен пипер, черен пипер по желание, 10-12 листа девисил, 3-4 стръка риган, 3-4 стръка мента, 3-4 стръка магданоз, 4-5 стръка джоджен.

Начин на приготвяне:

Агнешкото бутче се осолява. Подправяме се с червения и черния пипер. Натриваме се добре повърхността на месото с маслото. В плик за печене се слагат целите картофи, добавят се сол на вкус и зехтин. Хубаво се разклаща. След това в плика се поставят агнешкото бутче и пресния чесън. Пликът се затваря и горната му част се надупчва на няколко места с игла. Пече се на 180 градуса в продължение на 30 мин., след което фурната се намалява на 160 градуса и се пече още 60 мин.

Отваря се пликът, добавят се пресните подправки и пликът се връща във фурната за около 15-20 мин.

Сподели:
Бомба x
Ето кое е най-доброто летище в Европа Ето кое е най-доброто летище в Европа
ПИК TV x
ПЪРВО В ПИК TV! ГЕРБ с извънредно изявление: Радев брутално излъга, че Сенатът на САЩ осъжда България (ВИДЕО/ОБНОВЕНА) ПЪРВО В ПИК TV! ГЕРБ с извънредно изявление: Радев брутално излъга, че Сенатът на САЩ осъжда България (ВИДЕО/ОБНОВЕНА)
ново
Днес: 246
hot
най-четени новини в момента
Сега
-
четат ПИК
Сега
-
четат това