BG EN

Пикантно свинско месо с кюфтета и зеле в гювеч

Читателски рецепти

Пикантно свинско месо с кюфтета и зеле в гювеч

14997
на 06.02.2013
Пикантно свинско месо с кюфтета и зеле в гювеч
От Маргарита Димитрова Необходими продукти: 1 немного голяма кисела зелка шепа ориз За кюфтенцата: 500 г кайма( по ваше желание) мъничко ориз черен пипер чубрица сол за овкусяване За сместа, в която ще потопим всяко парче месо: 100 мл олио червен пипер черен пипер кимион босилек чубрица чесън на гранули малко сол (Количеството и съотношението нека да е според вашите вкусове.) За овкусяване на цялото ястие: червен пипер черен пипер 1 дафинов лист 1 к.ч. бяло вино 2 к.ч. вода малко олио (Можете да промените някои подправки, ако не ви се нравят достатъчно.) Начин на приготвяне: На дъното на гювеча сипах олио и наредих ред зеле. Върху него наредих едри парчета свинско месо, което предварително потопих в пикантната смес от олиото с посочените подправки. Върху месото наредих втори ред зеле, върху което разхвърлих шепа ориз, наръсих с червен и черен пипер (млян и на зърна), сложих и няколко парченца дафинов лист. Върху него наредих малките каймени кюфтенца и върху тях отново сложих зеле - последен ред. Поръсих отново с червен и черен пипер, налях 1 к.ч. бяло вино, 2 к.ч. вода и малко олио. Сложих гювеча във фурната и го пекох около 30 минути на 250 градуса, след което намалих на 150 и оставих гозбата да се пече още 1 час и 30 минути.
препоръчано
Сподели:
Бомба x
САМО В ПИК: Топ хороскопът на Алена за 23 ноември - успешен ден за Близнаците, увеличение на приходите за Скорпионите САМО В ПИК: Топ хороскопът на Алена за 23 ноември - успешен ден за Близнаците, увеличение на приходите за Скорпионите
ПИК TV x
Проф. Георги Рачев с топ прогноза пред ПИК TV: Студ сковава страната през следващите дни - ще виждаме какво дишаме! Лошото е, че... (ВИДЕО) Проф. Георги Рачев с топ прогноза пред ПИК TV: Студ сковава страната през следващите дни - ще виждаме какво дишаме! Лошото е, че... (ВИДЕО)
ново
Днес: 18
hot
най-четени новини в момента
Сега
-
четат ПИК