ПИК TV: Бойко Борисов избухна в Пловдив: Не ви ли е срам като журналисти, когато премиерът говори, че е арестувал опонента си пред бременно дете (ВИДЕО/ОБНОВЕНА)

ТЕМА

ПИК TV: Бойко Борисов избухна в Пловдив: Не ви ли е срам като журналисти, когато премиерът говори, че е арестувал опонента си пред бременно дете (ВИДЕО/ОБНОВЕНА)

158248
на 11.11.2022
ПИК TV: Бойко Борисов избухна в Пловдив: Не ви ли е срам като журналисти, когато премиерът говори, че е арестувал опонента си пред бременно дете (ВИДЕО/ОБНОВЕНА)
Автор:   ПИК

Експремиерът Бойко Борисов е на посещение в Пловдив за втори път в рамките на няколко дни.

препоръчано

След като в неделя лидерът на ГЕРБ инспектира строителството на Колежа, днес в 11 ще направи оглед на модернизацията на пречиствателната станция под тепетата.

На предишната визита на Борисов в Пловдив той обяви, че ГЕРБ ще издигне нов кандидат за кмет на местните избори догодина.

Впоследствие настоящият градоначалник Здравко Димитров обясни, че още преди време е обсъждал с партийния лидер оттеглянето си от властта.

Борисов поздрави гражданите на Пловдив за придобивката на пречиствателната станция. От целия отпадък 20 хиляди тона, се превръща в метан станцията в енергия, която задвижва пречиствателната станция за 450 хил. души. Това е огромен проект за 120 млн. Зико, няма да имате много какво да откривате в следващите години, защото сега не се работи. Зад нас е всичко, което сме свършили. Това са фактите. Като кажат, че нищо не е направено...То само пречиствателните станции да вземеш. В Марица вече ще се излива абсолютно чиста вода. Затова сме дошли, за да видим какво сме свършили. Това е в полза за здравето на хората, отсече Борисов.

Всички партии, още на изборите, са декларирали какво могат и какво не могат да правят. В такава ситуация като политическата криза единственото, което е, е разум - да има правителство, да има парламент, каза Борисов на въпрос за разговорите за кабинет.

Без нерви и без его, дадох вчера формула. Ако след всички срещи на партиите, което е огромен напредък, се изготви документ, гарантиран от партиите, от министри, които не са политически лица, както е служебното правителство, с кратък мандат, да мине зимата, и оттам-нататъка е ясно, че се отива на избори. Трябва ли сега или след месеци. Ако е сдега, нищо повече няма да се направи, ако е после, ще има повече разлика, каза експремиерът.

Асен василев направи много бюджети и сутринта зам.-шефката на Подкрепа каза, че, когато те са поставили въпроса за МРЗ и доходите, г-н Василев тогава им отказал, припомни той.

Ние не само подкрепихме бюджета на кабинета Петков, но и основни моменти бяха предложени от нас. Кое се промени за 1 месец, че бюджетът, който лично Василев внесе, та да се говори, че идва катастрофа. Финансов министър, на когото бюджетът не издържа и месец, трябва ли да е във властта, попита реторично Борисов. Сега предизборно искат да си купят гласове. Това навремето беше заклеймявано като предизборно пазаруване. Искаме документ, подписан от лидерите, че само по което се отвори, ще се приема, каза Борисов.

Хората протестират днес, защото техните доходи не бяха защитени от партията на Василев и Петков, коментира той днешните протести на синдикатите.

С Добрев правихме една сметка - нямаше по-добра социална политика от санирането, защото стотици малки фирми санираха блоковете, хиляди работни места. По-ниска енергия и по-дълъг живот на панелните блокове. Добрев изчисли, че ние само от това, което сме направили в санирането 1 млн. мегават часа на година сме спестили и изнасяме. Този тон държавата го е продала и е спечелила вследствие на икономията от саниране. Кръгът се е затворил, а ползата за гражданите е огромна, отсече Борисов.

Очаква ни зимата на Асен Василев, каза още той. Можем да подкрепим всичко в името на хората, но не мога да обясня защо подкрепям виновниците за кризата да правят пак бели, заяви лидерът на ГЕРБ и отново повтори, че, ако с разпише какво ще се прави, ще подкрепят, но, ако пак започнат да правят поразии, няма да ги подкрепят. Те не случиха на партньори, като не са с ГЕРБ, с БСП, с кого са? Тогава ще направят павителство с ДПС и "Възраждане". В такава ситуация - нестандартно решение с документ, подписан от партиите и да се направи кабинет с кратък период, който ще изпълнява само това, което е подписано, каза още Борисов.

Нито има по-опитен, нито по-можещ, нито с по-голям авторитет навън, отговори той на въпрос дали иска да е премиер. Няма да причиня повече това на семейството ми, отсече той.

Вие същите говорите за правова държава, не ви ли е срам като журналисти, когато премиерът говори, че е арестувал опонента си пред бременно дете, възмути се Борисов. Няма затопляне между мен и Радев, но президентът постъпва много мъдро, обясни той.

Радомир Чолаков обяви пред журналистите, че може да се постига консенсус и в правна комисия и в други и се гласуват законите по плана за възстановяване. По-ефективен парламент в последните години не е имало, отсече Чолаков.


Следвайте ПИК вече и в Телеграм

Сподели:
Бомба x
ЛЮБОПИТНО: Вулкан ли ще е причината за края на света ЛЮБОПИТНО: Вулкан ли ще е причината за края на света
ПИК TV x
ПЪРВО В ПИК TV! Радев провежда последни консултации - с Български възход (НА ЖИВО) ПЪРВО В ПИК TV! Радев провежда последни консултации - с "Български възход" (НА ЖИВО)
ново
Днес: 76
hot
най-четени новини в момента
Сега
-
четат ПИК