ПИК TV: Борисов в Годеч при пострадалите от бурите: Източват ББР - това им е целта, а в АПИ уволняват и спират строителството! Ей това е Радев, сега ще му видят акъла (ВИДЕО)

Час Пик ГЛАВНА

ПИК TV: Борисов в Годеч при пострадалите от бурите: Източват ББР - това им е целта, а в АПИ уволняват и спират строителството! Ей това е Радев, сега ще му видят акъла (ВИДЕО)

117370
на 22.07.2021
ПИК TV: Борисов в Годеч при пострадалите от бурите: Източват ББР - това им е целта, а в АПИ уволняват и спират строителството! Ей това е Радев, сега ще му видят акъла (ВИДЕО)
Автор:   ПИК

Атрактивни Джакпоти и Нови Игри от efbet (18+)

В момента служебните имат задачата да източат Българската банка за развитие с необезпечени кредити. В момента с това се занимават. Необезпечени кредити, уж за новоразвиващи се фирми, без никакви гаранции… Сега ще е поне една година застой. Защото сега ще източат ББР. Това заяви председателят на ГЕРБ Бойко Борисов в Годеч, на посещение в местната структура на ГЕРБ.

препоръчано

Борисов припомни, че служебното правителство прибра и парите за строителството на автомагистрала „Хемус“, които кабинетът на ГЕРБ беше отделил в целева сметка. „Това е разбирането за демокрация по комунистически. Само че най-смешното е, че чегъртат техните хора“, посочи лидерът на ГЕРБ.

„В АПИ взеха, та си изчегъртаха техните назначения. Понеже толкова са неориентирани, толкова не знаят какво са правили, бяха забравили, че са сменили началника на АПИ. Те и зам.-министър изчегъртаха днес. Обаче понеже не се знае кой го е назначил, откъде е дошъл, колко в торбичките е занесъл на Радев, не се знае и тихомълком – назначават, сменят…“, обясни Бойко Борисов. По думите му понеже регионалната министърка е забравила, че е сменила началника на АПИ, каза, че го сменя, защото били разплатили на приятелски фирми. „Кои са тези приятелски фирми, на които плащате? И ние се интересуваме. Радев да излезе и да каже на кои приятелски фирми? Ако има разплащане на приятелски фирми, къде са им приказките от едно време, че щяло да е прозрачно, пък при нас не било? На кои приятелски фирми? Аз искам да ги знам. Този човек е платил в миналия петък. Кои са тези приятелски фирми?“, попита Бойко Борисов.

Председателят на ГЕРБ припомни, че автомагистрала „Тракия“ щеше да бъде пусната на 1 юли, ако управляваше неговото правителство. „Нито един протокол за нарушение няма. Това, което платихме, започнахме, направихме, да се надяваме, че поне на края на юли ще я пуснат, нито една забележка няма“, подчерта той.

Ей това е Радев, сега ще му видят акъла, посочи той.

Да се надяваме, че Тракия ще я пуснат накрая на юли и без забележки, каза той.

Да сте ми живи и здрави - действайте, ние идваме, обеща Борисов на местните.

Експремиерът посети и село Губеш, което пострада най-много от бурята в района. Хората се оплакаха от отнесените покриви. 

Борисов попита с какво кметът Радослав Асенов помага на хората. Дойдохме цялата администрация да помогнем и разчистим клоните и дърветата, за да може екипите на ЧЕЗ да възстановят тока, обясни кметът.

Днес дойдоха от областната администрация, извършиха проверка, предстои евентуално да се отпуснат помощи, каза още той и изрази притеснението си, че ще им бъдат отпуснати по 300-400 лева, а ремонт на цял покрив струва до 15 хил. лв. Написал съм писмо до МС, пострадали са 17 къщи и са нанесени страшни щети на 2 пътя, обясни кметът.

Никой не е дошъл от другите, те са видели по телевизията какво е станало тука, но никой не се е заинтересувал досега, оплака се жител на Губеш.

Ние веднага свиквахме още на другия ден комисии, за да помагаме, припомни Борисов и обеща да помогне от партийната субсидия по малко на всички. 

Може и да се засрамят и да дойдат тука, заяви още жителят на Губеш. 

Следвайте ПИК в Телеграм и Туитър

Сподели:
Бомба x
САМО В ПИК: Топ хороскопът на Алена за 29 март - Лъвовете се радват на материални успехи, поредната интрига пречи на Скорпионите САМО В ПИК: Топ хороскопът на Алена за 29 март - Лъвовете се радват на материални успехи, поредната интрига пречи на Скорпионите
ПИК TV x
Бойко Борисов: Мераклии за премиери винаги ще се намерят. Президентът е отговорен човек на него може да се разчита Бойко Борисов: Мераклии за премиери винаги ще се намерят. Президентът е отговорен човек на него може да се разчита
ново
Днес: 38
hot
най-четени новини в момента
Сега
-
четат ПИК