ПИК TV: Борисов: 567 лв. е вече токът при Радев, а беше 70 лв. при нас! Изпуснаха газа, цените, пандемията - леглата свършиха, ще свършат и чувалите. Къде са парите като няма корупция и защо се уплашиха за контрабандата по Пътя на Копринката (ОБНОВЕНА)

АВТОРСКИ НОВИНИ

ПИК TV: Борисов: 567 лв. е вече токът при Радев, а беше 70 лв. при нас! Изпуснаха газа, цените, пандемията - леглата свършиха, ще свършат и чувалите. Къде са парите като няма корупция и защо се уплашиха за контрабандата по Пътя на Копринката (ОБНОВЕНА)

83904
на 12.10.2021
ПИК TV: Борисов: 567 лв. е вече токът при Радев, а беше 70 лв. при нас! Изпуснаха газа, цените, пандемията - леглата свършиха, ще свършат и чувалите. Къде са парите като няма корупция и защо се уплашиха за контрабандата по Пътя на Копринката (ОБНОВЕНА)
Автор:   ПИК

Лидерът на ГЕРБ Бойко Борисов се появи неочаквано в Пловдив.

препоръчано

Този път Борисов ще се срещне с фенове на Локомотив и Ботев Пловдив. Вероятна тема на обсъждането ще са спортните бази в града. С него са кметът на Пловдив Здравко Димитров и водачът на листата на ГЕРБ Иван Тотев.

Димитров обяви, че още преди 2 години Борисов е взел отношение за ремонт на стадионите и спортните зали и благодарение на това са стартирали обновленията. Той обяви, че се работи и утре общинският съвет ще вземе решение за допълнителни средства за доизграждането на двата стадиона. 

Над 2,5 млн. лв. ще бъде предложено да се отпуснат за стадионите на "Ботев" и "Локомотив" от бюджета на града, което досега не е правено. "Така стадионите ще бъдат довършени и вярвам, че общинските съветници ще го гласуват, те са тук с нас", обяви Димитров и благодари на Борисов.  

Борисов заяви, че винаги е считал, че Пловдив е важен град и е инвестирано с него.

"Поздравявам ви, че успяхте и сами да закупите строителни материали и поздравяват общинарите за доброто решение за града. Винаги сме ви подкрепяли и ще продължим", каза Борисов. Той обяви, че когато има зали, може да се провеждат първенства и гражданите да се радват на успехите на родните спортисти. 

"Виждате колко трудно става. За Нова година токът ще стане над 500 лв. при Радев. Виждате колко струват и строителните материали и не разбирам колко малоумни са тези хора. Ако ние управлявахме днес и строителите бяха отпред, щях да им дам ясен знак да си изпълнят договорите в срок, защото при днешните цени - поскъпване с над 30%, ще фалират. Затова трябва бързо да строят и да свършат работата на държавата. А те ги карат да не работят, а да стоят да протестират без пари. 800 млн. лв. сложихме в отделна сметка, за да разплатят това, което сме започнали, но ги взеха. Всичко, за което сега протестират, беше приготвено, но Асен Василев го взе, за да се похвали, че имал повече пари в бюджета. Ако и вашите пари за стадионите не бяха в отделна сметка, и тях щяха да вземат. 

А ни обясняват, че ние не сме взели мерки за кораба, какви мерки? Да чакаме някой да се удари в скалите ли? 30 дни го гледат как потъва. Какъв кораб да сме купили да стои на пост и да чака някой пиян да се удари? Да бяха викнали от Ротердам кран и д аса се оправили. Но май не се знае товара какъв е, защото пътя на Копринката го знаете и откъде минава - през с. Труд. 
Но тях ги разбрахме. 

Ние си строим, каквото сме започнали и вие го виждате. Няма да бъдат замразени стадионите и при тези цени трябва бързо да се строи. 

И цената на газа изпуснаха, но дали в Кремъл или Вашингтон, тръбите ни бяха пълни с газ и кранчето е в България. Е, много ли съм умен? Че мина през България, а не през Гърция и Турция. 

Докторите също ще протестират. Пловдив и София вече сме в червената зона и отиваме към тъмночервената. Вчера и днес над 200 починали българи, а мерки няма. Бизнеса също не се компенсира. Легла няма в болниците, а те не правят нищо за ваксинацията. 

Виждате и по света са пълни стадионите, а ние затваряме. При нас беше обратното - в Европа нямаше публика, а при нас имаше. 

Това са ни решенията за Пловдив и се надявам колегите да си свършат, защото ние всичко изпълняваме. 

567 лв. е токът вече и затова гледайте да играете на обяд, че няма да може да си платите сметките. А при нас беше 70 лв. на регулиран пазар. Е ние ли сме лошите? Той е невинен за всичко ли - кораба, газа, тока, 6 месеца му е вече служебното управление. За ковида даже иска да ни обвини, че Стойчо Кацаров правеше реформата в здравеопазването", каза Борисов. 
По повод конгреса за избора на шеф на БФС той заяви, че е най-добре да работят всички заедно, за да върви напред футбола. Той като премиер е осигурил финансиране на детския спорт, за да могат всички деца да спортуват, да имат екипи и да се развиват, а не само тези, чиито родители имат пари. 

Общинари от града се оплакаха от нови полицейски репресии на МВР на Рашков във връзка. 

Борисов отново припомни за пътя на Копринката и припомни, че вече и торби им носят. "Радев не знае на кой свят е. Но знаем къде тече там - по пътя на Копринката. Ще видим дали няма да има след време отбор от Шампионска лига там. Нямам против селото, но просто да си знаете", каза той. 

"Не съм доволен, както всички фенове. Отдавна трябва методика за децата, която да е поета от държавата и така да се развиват талантите. А президенттите на БФС да се занимават с мъжете. Аз бих сложил ограничениа на чужденците, за да играят в първенството повече български футболисти. Като играят чужденци в нашето първенство, после какъв национален отбор да съберем", каза Борисов на въпрос дали е доволен от състояниет она футбола и кого подкрепя. Той се пошегува и че няма право на мнение, защото е действащ футболист. Според него е най-добре кандидатите за БФС да намерят общ език и политиката да не се пренася във футбола, защото там омразата и разделението са много големи.  

Той припомни, че вчера е изтеглен половин милиард нов дълг, а само допреди месец Асен Василев се е хвалил, че има пари в държавата и те събрали много. "Къде са тогава сега парите и защо теглят половин милиард дълг? Нали нямаше корупция при тях - е, тогава къде са парите. 

С 30% по-малко плащат на лекарите. Една сфера има ли по-добре да управляват от нас? Половин милиард да вземат защо се налага, ако няма при тях корупция. 

България намалява с по 200 души на ден! Това е като на война. В Афганистан не умират толкова. И нищо не правят, все едно нищо няма. Водещите по телевизиите и те не говорят за това. Спецов разпитват, който измамил, продал куха фирма с дългове, а те мазно го разпитват. Едно мазно, гушат се, лой тече.

Кани ме да му давам и сигнали за пътя на Копринката - на него ли точно? Или на Бойко Рашков? 

А при нас пандемията беше първа новина. Сега един месец сме първи по смъртност, но не е новина. Даже броя на починалите не дават таблицата да се види. Дано не се случва това на нашия народ, защо го правят? Радев, Кацаров, защо не ваксинирате хората, защо не ги убедих, че само това спасява? Целият свят се ваксинира и сега работи, а ние ще трябва да затваряме. Пак децата слагат онлайн, те какво са виновни? Трябваше да се ваксинират предишните месеци и сега да е спокойно. Защото това е единственото лечение, хапчета няма", каза Борисов по повод тежкия провал на служебния кабинет на Румен Радев в борбата с пандемията и огромния ръст на заразени, препълнени болници и стотици жертви ежеседмично. 

"Ако си обичаш народа, това е единственото решение. Дори да не е популярно, ще го направиш, ако мислиш за хората.

За "Тракия" мислех, че ще се засрамят да оправят мантинелите, за да не умират хората, но и това не правят. Няма ги половината мантинели. 

Като имаха мнозинство защо не стана Слави премиер и не направиха правителство? Сега какво ще се промени - изведнъж ще се заобичат и няма да си говорят за постове ли? Те само това правят и тормоз срещу ГЕРБ, данъчни проверки на хиляди хора и сочене с пръст", припомни Борисов репресиите. Той каза, че чак сега "Да, България" са пратили писмо да поискат информация за машините и кой ще пише кода, а той е говорил за това от преди месеци.

"Кой се логна в този софтуер, кой отговаря за флашките, защо  не искат да се броят хартиените квитанции, за да се засече. Сега ще се уплашат още повече от пътя на Копринката и ще затворя държавата. А Радев ще се разхожда с държавни коли като кандидат-президент, това му е разнопоставеното. Да ходи с Мерцедес, а на мен ми обясняваха за стара джипка", каза Борисов. "като беше в Банско какво направи - България е в тъмночервена зона и няма да има туризъм, защото те не взеха мерки. Сега и старите хора ще се уплашат и няма да гласуват. А и не се знае как ще стане, на една страница, с една карта ли?

Манипулацията става през кода на софтуера и затова в Европа не се гласува никъде с машини и дори върховните им съдилища са ги забранили. Сега се сетиха и другите партии, защото преди взимаха от ГЕРБ само гласове и ги разпределяше софтуера, а сега не се знае дали няма да се прави това и с други партии", обяви лидерът на ГЕРБ и отново поиска всички партии да присъстват на поставянето на софтуера и кода и да имат възможност за контрол. 

Сподели:
Бомба x
Причини да се чувствате като в капан във връзката си Причини да се чувствате като в капан във връзката си
ПИК TV x
Проф. Герджиков за провала на Радев и хората му: Действията на правителството са плод на паника, страх и некомпетентност (ВИДЕО) Проф. Герджиков за провала на Радев и хората му: Действията на правителството са плод на паника, страх и некомпетентност (ВИДЕО)
ново
Днес: 88
hot
най-четени новини в момента
Сега
-
четат ПИК
Сега
-
четат това