ПИК TV! Бранимир Ботев с експертен анализ: ГЕРБ стоят силно в ЕП (ВИДЕО)

Акценти

ПИК TV! Бранимир Ботев с експертен анализ: ГЕРБ стоят силно в ЕП (ВИДЕО)

183839
на 09.06.2024
ПИК TV! Бранимир Ботев с експертен анализ: ГЕРБ стоят силно в ЕП (ВИДЕО)
Автор:   ПИК

Последвайте ни в Google News Showcase

Международният експерт Бранимир Ботев анализира в студиото на ПИК TV кой се очертава да е големият победител на евроизборите у нас.

препоръчано

Тези избори, които се очакват като катарзис на Европа, в последния момент се оказа, че ще имат доста повече вътрешнополитическо отражение, отколкото в европейски план, каза той.

ГЕРБ стоят доста силно в ЕП. Всеки глас за ЕНП им дава възможност да стабилизират своите позиции, неслучайно тук беше Урсула фон дер Лайен. Идването при Борисов е идването при доайена в ЕНП. Той остана най-дълго управляващият лидер на партия от ЕНП след Меркел. Бойко Борисов е доайенът на ЕНП и знаков играч. Освен това сме и на Балканите. Всеки глас, всеки депутат на ЕНП в парламента е изключително важен, за да могат те да изберат своите партньори за коалиция, коментира Ботев.

Има шанс и за шестима евродепутати от ГЕРБ при преразпределение на гласовете. Трима ще имат ДПС и толкова Възраждане, допълни той.

ПП така и не намериха принадлежност в ЕП и това не е в тяхна услуга, по думите на експерта.

Следвайте ПИК в Телеграм и Туитър

Сподели:
Бомба x
САМО В ПИК! Алена с ексклузивен хороскоп за събота - Близнаците да променят отношението си към колегите, Везните да очакват конфликти с близките САМО В ПИК! Алена с ексклузивен хороскоп за събота - Близнаците да променят отношението си към колегите, Везните да очакват конфликти с близките
ПИК TV x
ИЗВЪНРЕДНО В ПИК TV! Атанас Зафиров с първи думи, след като пое БСП от Нинова (ВИДЕО) ИЗВЪНРЕДНО В ПИК TV! Атанас Зафиров с първи думи, след като пое БСП от Нинова (ВИДЕО)
ново
Днес: 18
hot
най-четени новини в момента
Сега
-
четат ПИК