ПИК TV! БСП иска спиране на преговорите с Украйна за продажбата на реакторите от "Белене" (ВИДЕО)

Акценти

ПИК TV! БСП иска спиране на преговорите с Украйна за продажбата на реакторите от "Белене" (ВИДЕО)

128555
на 28.06.2024
ПИК TV! БСП иска спиране на преговорите с Украйна за продажбата на реакторите от Белене (ВИДЕО)
Автор:   ПИК

Последвайте ни в Google News Showcase

Представители на БСП начело с енергийния експерт Драгомир Стойнев обявиха, че внасят проект на решение в Народното събрание, с което да се спрат незабавно преговорите за продажбата на ядрените реактори за АЕЦ "Белене" на Украйна.

препоръчано

"Стана ясно, че 6 блок на АЕЦ "Козлодуй" е изцяло в ремонт. Може окончателно да спре парогенераторът, ако има нов разлив", предупреид той.

По думите му вече има две експертни становища, че оборудването за АЕЦ "Белене" е съвместимо.

"Ще е национално предателство, ако продължат преговорите за продажбата на това оборудване за Украйна", добави той.

"Ако тези парогенераторите са съвместими, не виждаме защо трябва да ги продават. Отнема 5-6 години да се намери или направи нов парогенератор. За това настояваме да се направят проучвания дали това оборудване може да се ползва, а дотогава да се замразят преговорите за продажбата му на Украйна.

Следвайте ПИК в Телеграм и Туитър

Сподели:
Бомба x
САМО В ПИК: Топ хороскопът на Алена за 2 юли - Овните да се въздържат от взимане на важни решения, Козирозите да не прекаляват с хвалбите си САМО В ПИК: Топ хороскопът на Алена за 2 юли - Овните да се въздържат от взимане на важни решения, Козирозите да не прекаляват с хвалбите си
ПИК TV x
ИЗВЪНРЕДНО В ПИК TV! Ивелин Михайлов с шокиращи разкрития за раздора с Николай Марков - ДПС и ГЕРБ натискат Величие за кабинет през полковника. Марков към Ивелин: Смъртта ти няма да бъде достойна, ще бъдеш унищожен! (ВИДЕО) ИЗВЪНРЕДНО В ПИК TV! Ивелин Михайлов с шокиращи разкрития за раздора с Николай Марков - ДПС и ГЕРБ натискат "Величие" за кабинет през полковника. Марков към Ивелин: "Смъртта ти няма да бъде достойна, ще бъдеш унищожен!" (ВИДЕО)
ново
Днес: 86
hot
най-четени новини в момента
Сега
-
четат ПИК