ПИК TV: Ген. Румен Радев призна: Аз посочих Полша за ремонта на МиГ-овете

ПИК TV

ПИК TV: Ген. Румен Радев призна: Аз посочих Полша за ремонта на МиГ-овете

42213
на 16.08.2016
ПИК TV: Ген. Румен Радев призна: Аз посочих Полша за ремонта на МиГ-овете
Автор:   ПИК

Аз насочих минитър Николай Ненчев към Полша, че може да ремонтира двигателите на нашите изтребители. Това сензационно призна по време на първата си пресконференция, след като напусна командния пост във ВВС, ген. Румен Радев. Той обаче уточни, че нямал предвид този ремонт изцяло да бъде поет от полската страна, а само частично и за да бъде разрушен монопола на руската страна.

препоръчано

Според генерала в оставка Ненчев подвежда Борисов за състоянието на бойната ни авиация, както и за това, че извършваните в Полша ремонти са най-изгодни за България и ще доведат до сигурност на ВВС, като настоя да бъде закупена нова  ескадрила. И подкрепи недоверието си към сегашния военен министър с цитат от неговия сайт, в който се казва, че Ненчев е убеден демократ и има "чиста идеология". Така той обясни и категоричния му отказ българските МиГ-ове да се ремонтират от руската страна и желанието му "да прегърне сляпо одисеята Полша".

Ген. Радев нападна остро военния министър и за това, че вкарва държавата в неоправдани разходи, които дискредитират и способността ѝ да поддържа отбранителната си способност, както и че демотивира целия летателен и технически състав на ВВС с концепцията по охрана на българското въздушно пространство от партньорски държави, на които се поемат всички разходи по пребиваването и дейността им у нас. И дори го обвини във воденето на тайни преговори с определени държави, чието име не назова.

Радев уточни, че това е безпрецедентен случай в общността на НАТО и че няма отговор на въпроса защо най-бедната държава в алианса с най-малък ресурс за поддържане на бойната си авиация трябва да се нагърбва с такива разходи. Като подчерта, че е взел окончателното си решение да се прости с военната си кариера именно, когато е станало ясно, че въпреки неговите протести тази концепция е влязла в сила и на територията на България пристигат многобройни чужди формирования, които ще се тренират и ще пребивават на наши разноски в страната ти.

Той обаче отказа да отговори на въпрос на ПИК когато точно са започнали политическите разговори с него, за да бъде номиниран за кандидат-президент още преди да е освободил поста си и прекрати продължителната си пресконференция веднага след този въпрос.

Радев обаче бе категоричен, че ако във военната ни авиация станат инциденти отговорността ще е изцяло негова,, независимо, че вече е напуснал редиците на армията. "Ако ще и марсианец да стана, аз съм се подписвал, аз нося отговорност и аз ще се изправям пред прокуратурата", обяви той.

И допълни, че от 00.00 часа миналата нощ той вече е пенсионер и че ако не го издигнат за президент, има планове с какво да се занимава.

Сподели:
Бомба x
Ето кои са зодиите, които не обичат да правят компромиси Ето кои са зодиите, които не обичат да правят компромиси
ПИК TV x
ПЪРВО В ПИК TV: Транспортират към Скопие телата на 45-та загинали на Струма (НА ЖИВО) ПЪРВО В ПИК TV: Транспортират към Скопие телата на 45-та загинали на "Струма" (НА ЖИВО)
ново
Днес: 25
hot
най-четени новини в момента
Сега
-
четат ПИК
Сега
-
четат това