ПИК TV! ГЕРБ с ударно откриване на предизборната кампания - Борисов и Мария Габриел рамо до рамо (ОБНОВЕНА)

Акценти

ПИК TV! ГЕРБ с ударно откриване на предизборната кампания - Борисов и Мария Габриел рамо до рамо (ОБНОВЕНА)

168143
на 09.05.2024
ПИК TV! ГЕРБ с ударно откриване на предизборната кампания - Борисов и Мария Габриел рамо до рамо (ОБНОВЕНА)
Автор:   ПИК

Последвайте ни в Google News Showcase

Партия ГЕРБ открива в Стара Загора  предизборната си кампания за предстоящите парламентарни и европейски избори на 9 юни. Събитието се провежда в общинската спортна зала на града, а в него участие ще вземат лидерът на ГЕРБ Бойко Борисов, както и доскорошният вицепремиер Мария Габриел.

препоръчано

Домакин на предизборната среща е кметът на Стара Загора Живко Тодоров.

Росен Желязков, водач на листата на ГЕРБ за евроизборите, също се очаква да говори пред симпатизантите.

Минути преди началото на тържественото откриване на предизборната кампания на ГЕРБ Соня Колтуклиева "хвана в крачка" Даниел Митов и Тома Биков. Запитана дали Мария Габриел като не е в листата за евровота, ще получи "някаква висока длъжност в ЕП", Митов заяви: "Попитайте нея, тя ще е в залата".

Тома Биков бе лаконичен: "Единственият изход от политическата криза е категоричната победа на ГЕРБ. Очевидно ще има коалиционно правителство. И то ще бъде съставено по правила. Но този път ще се отчете вотът на хората. Защото правителството имаше 2/3 подкрепа в  парламента, но беше с най-ниска обществена подкрепа. Това беше, защото не беше отчетен вотът на хората".

Точно в 18 ч. в препълнената със симпатизанти и членове на ГЕРБ влезе лидерът на партията Бойко Борисов, приветстват с мощни овации и аплодисменти

Тържественото събитие бе открито от домакина - кмета на Стара Загора Живко Тодоров. В словото си той акцентира върху "успехите" на ППДБ, които са успели да "изкоренят" корупцията и "напълно да спрат" контрабандата. 

"Явно не разбираме нещо, колеги. Че е "нормална" световна и европейска практика - първият, който спечели изборите, да няма правото да излъчи кабинет. "Нормално" е да няма право на глас. Защото "умните, красивите, честните" веднага те наричат "мафия", настанявайки "наши хора на съответните постове", отбеляза Тодоров.

"На 9 юни ние не трябва просто да излезем и извоюваме победа. А да извоюваме голяма победа. България заслужава прав, ясен път напред с номер 22 на изборите", отбеляза още той.

На сцената бяха поканени всички кандидати за евродепутати, както и водачите на листи за българския парламент на предстоящите избори. Залата ги приветства със силни аплодисменти.

Думата бе дадена на общинския съветник в СОС и бивш млад кмет на Стара Загора - Георги Георгиев.

Георгиев се обърна към присъстващите в залата: "Много съм щастлив, че в родния ми край започва нашата национална кампания. Старозагорци имат един лаф: "Стара Загора е центърът на вселената". Днес ние показваме ясно, че в центъра на политиката, за опазване на енергийната сигурност и независимост на България основен приоритет на господин Борисов е нашият регион. За нас е чест".

Той благодари лично на Бойко Борисов и депутатите от ГЕРБ, които успяха да дадат още една година минимум живот на ТЕЦ-овете и да осигурят 400 млн. инвестиции. 

"Няма как да не пропуснем хората, които на практика бяха на косъм да съсипят комплекса, да оставят хиляди домакинства без доходи. Хората от Промяната вероятно са най-мразени в нашия регион. Заради това, че над 50-годишни предприятия бяха напът да бъдат съсипани. Но благодарение на ГЕРБ това не стана", отбеляза още той.

Георги Георгиев се пошегува, че Борисов лично го помолил да не се заяжда много с Промяната: "Но няма как да се премълчи "неможенето на тези хора, съсипията, която сеят, където и да имат досег до обществен ресурс".

Думата бе дадена на Томислав Дончев.

"Правилно отбеляза Жоро - намираме се в центъра на вселената. И в този център би трябвало да има най-много енергия и най-много ток - буквално и преносно", заяви той и предупреди присъстващите в залата с шегата: "Не гледайте много анимационни филми. Защото от гледането на много анимационни филми може да се помислиш за анимационен герой... Не се притеснявайте, няма да ви чета морал. Нима забравихме, че демократичната традиция повелява правителство да прави първия, събирайки подкрепа от втория и третия, а не ротации и фалшификации".

"Отнякъде се появиха крадци на мечти, дигитални шарлатани. Хората не можеха да си поемат дъх от едната и следващата "сензация". А когато си поеха дъх, видяха, че портфейлите са им празни. Но днес няма да споделяме отчаяние. Нас трудности не ни плашат. Имаме план. Знаем, можем! Правили сме го няколко пъти!", заяви Дончев и допълни: "Когато говорим за приоритети, само след седмица или десетина дни, ние ще представим допълнението към нашата програма. Защото ние не се отказваме от старите си амбиции и намерения. Първият приоритет ВИНАГИ трябва да е образованието. Това е най-важната инвестиция, защото тя е инвестиция в хората, в нашите деца", отбеляза още той. 

Томислав Дончев подчерта, че повсеместната дигитализация и реална съдебна реформа, както и истинска борба с корупцията може да осъществи единствено ГЕРБ: "След три години хаос и безвремие, идва време на ред, стабилност и ясна посока. Само с ваша помощ може да стане!".

На сцената бе поканен Росен Желязков.

"Както обичаме да говорим помежду си - има един председател. И това е господин БорисовV Уважаеми господин председател, след един месец отиваме на избори. Не са поредните избори, а това са избориТЕ. Защото стабилността на Европа зависи от сигурността на границите, процесите на разширяване, благоденствието на хората в ЕС", отбеляза той.

"Честит празник на Европа!", заяви още Желязков и изтъкна успехите на България като пълноправен член на ЕС.

Той заяви, че листата на ГЕРБ за ЕНП "показва приемственост, устойчивост, мъдрост и успеха на евродепутатите на ГЕРБ до момента". Това са Андрей Ковачев, Андрей Новаков, Емил Радев, Ева Майдел, Асим Адемов. "Благодарим на Алина, на Полина, на Цвети  - за това, че правят нашата листа експертна, достойна и вдъхновена", заяви Росен Желязков.

Той даде думата на Мария Габриел.

"Първото послание днес е ясно. Имаме нужда не от каквато и да е победа. А от убедителна и силна. И на тези избори ЕНП ще покаже, че за нас Европа е и ще продължи да бъде сигурен и добър дом за хората. А за нас, от ГЕРБ, България е нашият дом. Пет неща ни открояват от другите: Опит, резултати, прагматични цели, ценности и лидерство", заяви Габриел.

"Ние не създаваме страхове. Ние създаваме условия за сигурен живот", изтъкна Мария Габриел. И посочи, че отбраната, борбата с миграцията, стабилността на сухопътните граници, независимата енергетика са сред основните акценти в програмата и бъдещата дейност на ГЕРБ.

"Ние имаме прагматични цели. Прагматизъм е да искаш българи отново да е стабилна, Европа да може да се защитава, да пази своите граници. Важно е да има европейска стратегия по киберсигурност, да се борим с дезионформацията и фалшивите новини. Сигурността на децата ни в цифровото пространство е наша цел. Прагматизъм е Европа да има амбициозна индустриална политика, която да върви ръка за ръка с иновациите", подчерта Габриел и изтъкна, че "подкрепата за младите хора и семействата е ключова за ГЕРБ". "За нас думата семейство е ценност. Радвам се, че ЕНП адресира толкова ясно две предизвикателства. Най-напред - демографското предизвикателство. За нас от ЕНП в следващата ЕК ще е борбата със сърдечно-съдовите заболявания. За нас е важно здравето на всеки един. И накрая - тема, която ми е изключително близка - култура и културно наследство. Колко важно е да развиваме културата, защото тя е стимул за туризма. 

Всичко това - опит, резултати, прагматични цели, за да бъде постигнато, има нужда от още две неща - ценности и лидерство. За нас ценности са демокрацията, свободата, солидарността, борбата с корупцията. А лидерството - ГЕРБ и България е само едно - Бойко Борисов", заяви Мария Габриел. 

На сцената, под бурни аплодисменти, излезе лидерът на ГЕРБ Бойко Борисов. 

ГЛЕДАЙТЕ НА ЖИВО ПО ПИК TV!

Следвайте ПИК в Телеграм и Туитър

Сподели:
Бомба x
САМО В ПИК! Алена с ексклузивен хороскоп за неделя - Близнаците да внимават с думите, Девите да отложат деловите срещи САМО В ПИК! Алена с ексклузивен хороскоп за неделя - Близнаците да внимават с думите, Девите да отложат деловите срещи
ПИК TV x
ГОРЕЩО В ПИК TV! ГЕРБ с унищожителна критика на кмета на София: Васко бре, чети и не лъжи (ВИДЕО) ГОРЕЩО В ПИК TV! ГЕРБ с унищожителна критика на кмета на София: Васко бре, чети и не лъжи (ВИДЕО)
ново
Днес: 82
hot
най-четени новини в момента
Сега
-
четат ПИК