ПИК TV: Голям протест в деня за размисъл - мотористи и роднини на убито момче искат справедливост (ВИДЕО/СНИМКИ)

Епицентър

ПИК TV: Голям протест в деня за размисъл - мотористи и роднини на убито момче искат справедливост (ВИДЕО/СНИМКИ)

73378
преди 4 часа
ПИК TV: Голям протест в деня за размисъл - мотористи и роднини на убито момче искат справедливост (ВИДЕО/СНИМКИ)
Автор:   ПИК

ПИК с нов канал в Телеграм

Последвайте ни в Google News Showcase

Протест "Ден за справедливост" в деня за размисъл огласи центъра на София. Стотици жители на град Попово, мотористи, приятели и роднини на 24-годишния Момчил Георгиев се събраха пред Министерството на вътрешните работи в търсене на истината за неговата смърт.

препоръчано

Катастрофа или убийство? Все още няма категорични доказателства какво, кой и как отне живота на младежа с опит и уважение в мото занаята и мото клубовете. Според разследващи причината е пътен инцидент, близки и приятели обаче не вярват във версиите на разследващите.

Момчил умира на 2 срещу 3 април т.г. Той е открит в нива край село Кардам на главен път Попово-Разград. Според официалното разследване той е самокатастрофирал на пътя край град Попово, близо до селото. От Окръжна прокуратура в Търговище съобщиха, че събраните доказателства не предполагат други причини за смъртта на мъжа, освен получените при пътния инцидент травматични увреждания, оказали се несъвместими с живота.

Според близките, ангажираните от тях експерти, журналиста Симон Милков и екипът му bezpartien.bg, които повече от месец правят свое паралелно разследване, смъртта на младежа обаче е убийство - предумишлено, извършено в съучастие и по особено мъчителен начин. Дори назовават заподозрени лица, свързани с институции. Имат и версия за мотивите, довели до трагедията - може би любовен триъгълник. Те смятат, че катастрофата е инсценирана от неслучайни хора, познаващи този тип произшествия, за да скрие истинската причина за смъртта на младежа.

В това вярват и протестиращите пред МВР. "Стига толкова лъжи! Искаме истината за убийството на Момчил", скандира те. Бабата на починалото момче се обърна към вътрешния министър с искане за справедливост и убииците на вника й да бъдат вкарани в затвора. 

От министерството мотористите се построиха в колана и се отправиха на шествие из столицата.

Сподели:
Бомба x
САМО В ПИК: Вижте топ хороскопа на Алена в деня за размисъл - в Раците бушуват агресия и емоция, Съдбата поднася изненади на Девите САМО В ПИК: Вижте топ хороскопа на Алена в деня за размисъл - в Раците бушуват агресия и емоция, Съдбата поднася изненади на Девите
ПИК TV x
Проф. Георги Рачев пред ПИК TV с ЕКСПРЕСНА ПРОГНОЗА: Времето в неделя ще е толкова хубаво, че не може да служи като оправдание за негласуване Проф. Георги Рачев пред ПИК TV с ЕКСПРЕСНА ПРОГНОЗА: Времето в неделя ще е толкова хубаво, че не може да служи като оправдание за негласуване
ново
Днес: 63
hot
най-четени новини в момента
Сега
-
четат ПИК