ПИК TV! Денков: Борисов и Пеевски да поемат политическата отговорност да съставят правителство, а не да се правят на жертви

Акценти

ПИК TV! Денков: Борисов и Пеевски да поемат политическата отговорност да съставят правителство, а не да се правят на жертви

56466
на 19.06.2024
ПИК TV! Денков: Борисов и Пеевски да поемат политическата отговорност да съставят правителство, а не да се правят на жертви
Автор:   ПИК

ПИК с нов канал в Телеграм

Последвайте ни в Google News Showcase

Николай Денков бе излъчен да прочете позицията на ППДБ при откриването на заседанието на 50-ия парламент.

препоръчано

"Всяко Народно събрание трябва да започва с надежда - че ще бъде избрано правителство, което да работи в полза на хората и бизнеса. За съжаление с всеки следващ цикъл избори тази надежда избледнява", заяви той.

Денков изтъкна, че през последните 6 години само коалиция ППДБ е успяла да създаде стабилни редовни правителства. 

"Но нашите две правителства бяха свалени, за да може Борисов и Пеевски да тиражират, че те управляват държавата. С резултатите от последните избори избирателите дадоха мандат на ГЕРБ и ДПС да са първа и втора политическа сила, а ИТН - да е част от взимането на ключовите решения", заяви още Денков. 

Той отбеляза, че резултатите от изборите ясно са определили ролята на ППДБ като опозиция, но те ще продължат да се борят за приемането на закони, осигуряващи качество на образованието и здравеопазването, осъществяването на реални реформи в съдебната власт, честни и прозрачни конкурси за всяка позиция в държавата и др.

"Ние няма да се поколебаем да осветим и огласим всеки съмнителен акт за корупция, защото никой освен правосъдната система не може да изпере корумпираните. Липсата на осъдени корумпирани политици у нас е резултат от неработещата прокуратура, антикорупционен съвет и още няколко институции", заяви Денков.

"Ще бъдем конструктивна, проевропейска опозиция. Ще подкрепяме всички решения, които придвижват България напред по нейния европейски път за развитие. Тук сме, заедно сме и ще продължим да се борим за бъдещето на България", заяви в заключение Николай Денков.

Сподели:
Бомба x
САМО В ПИК: Топ хороскопът на Алена за 19 септември - отлични финансови постъпления за Близнаците, успехът е със Стрелците САМО В ПИК: Топ хороскопът на Алена за 19 септември - отлични финансови постъпления за Близнаците, успехът е със Стрелците
ПИК TV x
Доган се изниза от централата на ДПС - охранители държаха медиите на разстояние (СНИМКИ/ВИДЕО) Доган се изниза от централата на ДПС - охранители държаха медиите на разстояние (СНИМКИ/ВИДЕО)
ново
Днес: 1
hot
най-четени новини в момента
Сега
-
четат ПИК