ПИК TV: Депутатите приеха поправки в бюджета, препитват седем министри на редовния контрол в НС (ОБНОВЕНА)

Епицентър

ПИК TV: Депутатите приеха поправки в бюджета, препитват седем министри на редовния контрол в НС (ОБНОВЕНА)

28501
преди 6 часа
ПИК TV: Депутатите приеха поправки в бюджета, препитват седем министри на редовния контрол в НС (ОБНОВЕНА)
Автор:   ПИК

ПИК с нов канал в Телеграм

Последвайте ни в Google News Showcase

Седем министри от служебния кабинет се предвижда да отговарят на въпроси на депутати в рамките на редовния петъчен парламентарен контрол. Това са служебните министри Иван Кондов, Мария Павлова, Галя Кондева, Петър Димитров, Георги Глушков, Атанас Илков и Виолета Коритарова, съобщи председателят на Народното събрание Рая Назарян в края на вчерашното пленарно заседание.

препоръчано

Преди това народните представители ще обсъдят Законопроект за ратифициране на актовете на Четвъртия извънреден конгрес на Всемирния пощенски съюз (ВПС). Това е първа точка от приетата за днес програма на Народното събрание.

Актовете са свързани с изменения в Общия правилник на ВПС, Всемирната пощенска конвенция и в Споразумението за услугите по пощенските плащания.

Прието е също така и увеличение на бюджета на Всемирния пощенски съюз с 622 240 швейцарски франка за 2024 и 2025 г. Така от 38 890 030 швейцарски франка годишно, за 2024 и 2025 г. бюджетът ще бъде 39 512 270 швейцарски франка годишно. Предложеното увеличение на бюджета ще се отрази минимално на вноските на страните членки и те няма да понесат съществена финансова тежест, посочва вносителят на законопроекта – Министерският съвет.

Внесено е предложение, обсъдено на председателски съвет, за актуализацията на бюджета, това е по искане на кметове за преразпределение на общинските бюджети, обяви председателстващата Росица Кирова при установяване на кворума. След гласуване точката бе приета като първа от дневния ред за деня. След дебати и гласуване измененията бяха гласувани на първо и второ четене и при консенсус от председателския съвет. 

Четвъртият извънреден конгрес на Всемирния пощенски съюз (ВПС) стана точка втора. Халил Летифов представи доклада на Комисията по транспорт и съобщения.

Гласувано бе парламентарният контрол да започне половин час след приключване на законодателната част.

Законопроект за ратифициране на актовете на Четвъртия извънреден конгрес на Всемирния пощенски съюз (ВПС) бе приет с пълно единодушие. Халил Летифов предложи точката да бъде приета и на второ четене. Текстът бе гласуван и приет отново единодушно.

За 10,25 бе обявен парламентарният контрол, като бе обявена почивка.

Мария Павлова, служебен министър на правосъдието, отговори на депутата Стоян Таслаков за банда, заграбила хиляди декари земя за изграждане на фотоволтаичен парк в района на Пазарджик. Гинка Върбакова е станала собственик на земите. Проверява се дейността на нотариус Минкова. По 16-те дела на нотариус Минкова не са констатирани нарушения от инспектората на министерството. Според министъра в частта за ОПГ въпросите трябва да се отнесат към прокуратурата.

Галя Кондова, министър на здравеопазването, отговори на Петър Петров за третирането срещу комари в 7 области. Министър Кондова бе питана и за реимбурсацията на лекарства.

Служебният екоминистър Петър Димитров отговори на въпросите на Петър Петров на редица въпроси за незаконни битови сметища в Бойчиновци и Монтана, а и други територии. Петров приложи и снимки, които е направил лично при посещението си по места.

Министърът бе питан и за горенето на пластмасови отпадъци в Русе.

Иван Ченчев от БСП постави въпрос по процедура за смъртта на мигрантите и липсата на места за тях в моргите.

След изчерпване на дневния ред председателстващият Цончо Ганев обяви, че следващото редовно заседание ще е в сряда от 9,00 часа и закри заседанието.

Сподели:
Бомба x
САМО В ПИК! Ексклузивният хороскоп на Алена за последния работен ден за седмицата: Бизнес успехи за Телеца, Близнаците да не пътуват, а Везните да не мърморят на партньорите си САМО В ПИК! Ексклузивният хороскоп на Алена за последния работен ден за седмицата: Бизнес успехи за Телеца, Близнаците да не пътуват, а Везните да не мърморят на партньорите си
ПИК TV x
ИЗВЪНРЕДНО В ПИК TV! Доган пак дойде в централата на ДПС - едри мъжаги го пазят с телата си (СКАНДАЛНО ВИДЕО) ИЗВЪНРЕДНО В ПИК TV! Доган пак дойде в централата на ДПС - едри мъжаги го пазят с телата си (СКАНДАЛНО ВИДЕО)
ново
Днес: 66
hot
най-четени новини в момента
Сега
-
четат ПИК