ПИК TV: ДЕПУТАТИТЕ РЕШИХА: Гласуване само с машини в секциите над 300 души

Епицентър

ПИК TV: ДЕПУТАТИТЕ РЕШИХА: Гласуване само с машини в секциите над 300 души

30096
на 29.04.2021
ПИК TV: ДЕПУТАТИТЕ РЕШИХА: Гласуване само с машини в секциите над 300 души
Автор:   ПИК

Изцяло с машини ще се гласува в секциите с над 300 избиратели в страната. Това решиха окончателно депутатите, които приеха на второ четене текстове от Изборния кодекс. Промените бяха подкрепени от 115 депутати. 72 от ГЕРБ и 1 от ДПС бяха "против", а 32-ма бяха "въздържали се", основно от ДПС.

препоръчано

Така машинен вот ще има в 9398 секции в страната.

Текстът предвижда, че в избирателна секция избирателят гласува с бюлетина за машинно гласуване.
В досега действащото законодателство избирателят можеше по свой избор да гласува с хартиена бюлетина или машинно.

Машинно гласуване няма да се произвежда в избирателни секции в страната с по-малко от 300 избиратели, при гласуване с подвижна избирателна кутия, в избирателни секции в лечебни заведения, домове за стари хора и други специализирани институции за предоставяне на социални услуги, в избирателни секции на плавателни съдове под българско знаме. Машинно гласуване няма да има и в избирателни секции извън страната, за образуването на които са подадени не по-малко от 300 заявления за гласуване или в които на последните избори са гласували не по-малко от 300 избиратели.

В случаите, в които машинното гласуване се окаже невъзможно, секционната избирателна комисия уведомява незабавно районната избирателна комисия и Централната избирателна комисия и гласуването продължава с хартиени бюлетини.

 

Сподели:
Бомба x
Любовен хороскоп за май Любовен хороскоп за май
ПИК TV x
САМО В ПИК TV! Лъсна голяма тайна за Емил Костадинов: вицето на БФС с курс към родилното, тази красавица ще го дари с... САМО В ПИК TV! Лъсна голяма тайна за Емил Костадинов: вицето на БФС с курс към родилното, тази красавица ще го дари с...
ново
Днес: 9
hot
най-четени новини в момента
Сега
-
четат ПИК
Сега
-
четат това