ПИК TV: Десислава Атанасова в декларация: Няма да позволим да се опорочи вота - нека гарантираме, че изборите ще са честни (ВИДЕО/НА ЖИВО)

ПИК TV

ПИК TV: Десислава Атанасова в декларация: Няма да позволим да се опорочи вота - нека гарантираме, че изборите ще са честни (ВИДЕО/НА ЖИВО)

57302
на 07.05.2021
ПИК TV: Десислава Атанасова в декларация: Няма да позволим да се опорочи вота - нека гарантираме, че изборите ще са честни (ВИДЕО/НА ЖИВО)
Автор:   ПИК

Председателят на ПГ на ГЕРБ Десислава Атанасова заяви от трибуната на НС днес в декларация на групата, че в края на мандата на 45 НС е редно да се изтъкне какво е направило то.

препоръчано

Единственото, което това отиващо си НС даде на народа са измененията на изборния кодекс - нищо друго. Всички помпозни инициативи и за мажоритарната система, и за закриването на спецпрокуратурата, и за индексирането на пенсиите, се оказаха предизборни пушилки. Скандалите също са пушилки - мътна вода, за да се прокарат промените в Изборния кодекс, посочи тя.

Въвежда се 100% машинно гласуване, без обществото да има право да провери резултата от машинния вот, отсече тя. В изборния ден суверенът лично осъществява правото си да избира представителите в своето Народно събрание. В 12 хил. комисии присъстват представители на хората, партиите, наблюдатели. Това прави поне 100 хил. българи, които организират, ръководят и осъществяват изборния процес, припомни Атанасова.

В това се изразява и суверинитета. Народният суверинитет е отнет от българите и е делегиран на машини. Машините станаха безалтернативни изведнъж, отсече тя. Злоупотреби се с машините и те се превърнаха с обществена заплаха. Поправките в Изборния кодекс са гласувани силово и няма как да не са подозрителни. Според тези поправки народът има право само да гласува с машини и има право само да получи един протокол от машината, без да може да контролира как той е съставен и без да може да провери числата в него, заяви тя. 

Софтуерът ли е по-почтен и надежден, той ли ще се грижи за нашата свобода. А ако попадне в непочтени ръце? Има доказателства в цял свят. Може да се подозре, че се готви кражба на изборите. В никоя друга европейска държава машинното гласуване не е допускано, а някъде е забранено. И то с мотив, че не може да се делегира суверинитетът на машина. Изборите трябва да се провеждат с прякото участие на народа. Машината може да помага, но не може сама да определя изборния резултат. А в България единствено машината ще определи резултатите от изборите, отсече депутатката.

Авторите на този кодекс отнеха правата на хората. Това отношение към българския народ не може да бъде търпяно и толерирано, допълни тя и заяви, че мнозинството отворило Кутията на Пандора.

Длъжни сме да направим едно последно усилие - да спасим доверието в изборния процес и да гарантираме, че изборите ще са прозрачни и честни и че уважаваме народа си, призова тя.

Молим в ЦИК да се приеме решение СИК да дадат двойна гаранция, да преброят разписките и да покажат, че изборите са били честни, като има и ръчно преброяване, каза Атанасова. 

Няма да позволим да се опорочи вота - нека гарантираме, че изборите ще са честни, допълни тя.

Сподели:
Бомба x
ПРЕДИ ПЛАЖА: Ето я формулата за бързо премахване на мазнините по корема ПРЕДИ ПЛАЖА: Ето я формулата за бързо премахване на мазнините по корема
ПИК TV x
САМО В ПИК TV: Столичен бохем посегна към богаството на Фатик - ето кой се кани да отведе до олтара наследницата на митичния крими бос САМО В ПИК TV: Столичен бохем посегна към богаството на Фатик - ето кой се кани да отведе до олтара наследницата на митичния крими бос
ново
Днес: 160
hot
най-четени новини в момента
Сега
-
четат ПИК
Сега
-
четат това