ПИК TV: Ето какво се случва в ДАНС и защо спецпрокурори обискират кабинети (ВИДЕО/СНИМКИ/ОБНОВЕНА)

Епицентър

ПИК TV: Ето какво се случва в ДАНС и защо спецпрокурори обискират кабинети (ВИДЕО/СНИМКИ/ОБНОВЕНА)

90946
на 31.03.2022
ПИК TV: Ето какво се случва в ДАНС и защо спецпрокурори обискират кабинети (ВИДЕО/СНИМКИ/ОБНОВЕНА)
Автор:   ПИК

ПИК с нов канал в Телеграм

Последвайте ни в Google News Showcase

Прокурори и следователи от Специализирана прокуратура влязоха днес по обед в Държавна агенция "Национална сигурност" на бул. "Черни връх". Заедно с агенти от контраразузнаването те разследват шпионаж в полза на Русия. Това научи ПИК от източници в ДАНС.

препоръчано

По първоначална информация се предполага, че спецпрокуратурата разполага с достатъчно доказателства, че в Държавна агенция "Национална сигурност" има служители с достъп до секретна информация, която се предава на руските служби.

ПИК научи, че се извършват обиски на кабинети.

Действията са по образувано досъдебно производство, каза за БТА ръководителят на спецпрокуратурата Валентина Маджарова. Тя допълни, че при надделяващ обществен интерес информация ще представена допълнително.

От ДАНС информираха, че досъдебното производството е започнало след подадена информация в прокуратурата от самата агенция. Именно на базата на тази информация е започнало и самото разследване.

Президентът Румен Радев направи коментар по случая: „ДАНС има здравна имунна система и аз мисля, че там работят активно, така че да не допускат никакъв пробив в агенцията по отношение на шпионски дейности“, коментира Радев.

Министър-председателят Кирил Петков също коментира акцията. „Това, което разследваме в момента на много места, а и ДАНС работи усилено, е точно това – доста голяма, руска, агентурна диаспора, която се е образувала в България и в момента работи по различни интереси“, каза Петков.

„Част от нещата, които са ми докладвани, са и, че има руски агенти, които са работили специално срещу разбирателството между нас и РС Македония. Руският интерес е бил фокусиран да няма европейско бъдеще за Западните Балкани“, допълни той.

Към момента няма информация за арести на служители на агенцията.

ГЛЕДАЙТЕ НА ЖИВО ПО ПИК TV

Сподели:
Бомба x
САМО В ПИК! Ексклузивният хороскоп на Алена за последния работен ден за седмицата: Бизнес успехи за Телеца, Близнаците да не пътуват, а Везните да не мърморят на партньорите си САМО В ПИК! Ексклузивният хороскоп на Алена за последния работен ден за седмицата: Бизнес успехи за Телеца, Близнаците да не пътуват, а Везните да не мърморят на партньорите си
ПИК TV x
ИЗВЪНРЕДНО В ПИК TV! Доган пак дойде в централата на ДПС - едри мъжаги го пазят с телата си (СКАНДАЛНО ВИДЕО) ИЗВЪНРЕДНО В ПИК TV! Доган пак дойде в централата на ДПС - едри мъжаги го пазят с телата си (СКАНДАЛНО ВИДЕО)
ново
Днес: 101
hot
най-четени новини в момента
Сега
-
четат ПИК