ПИК TV: Заговорът срещу ГЕРБ в Сопот - кой свали председателя на общинския съвет (ВИДЕО)

Акценти

ПИК TV: Заговорът срещу ГЕРБ в Сопот - кой свали председателя на общинския съвет (ВИДЕО)

234906
на 26.09.2024
ПИК TV: Заговорът срещу ГЕРБ в Сопот - кой свали председателя на общинския съвет (ВИДЕО)
Автор:   ПИК

ПИК с нов канал в Телеграм

Последвайте ни в Google News Showcase

Нели Пенева, бивш председател на Общинския съвет в Сопот, проговори пред ПИК TV за заговора срещу ГЕРБ. Кой свали председателя на общинския съвет?

препоръчано

Както стана известно, Общинският съвет в Сопот свали от поста досегашния си председател Нели Пенева. Това стана на редовно заседание, на което на гласуване бе подложено предложението на групата съветници от ПП „Бъдеще за родината“, която наброява 7 души в 17-членния Общински съвет.

Вотът бе таен и „за“ освобождаването на Нели Пенева гласуваха 9 общински съветници. Осем подкрепиха досегашната шефка на Сопотския парламент.

"Бъдеще за родината" с общински съветник бившия кмет входира докладна срещу мен. Имаше становище от представител на ГЕРБ, там не се приемаше прекратяване на моите пълномощия. Така стана ясно кой е деветият човек. Гласува се тайно и правомощията ми бяха прекратени, въпреки че мотивите не са правно издържани, поясни Пенева.

Докладната  и становището се качват в сайта на общината в реално време. Но започна да излиза, че неправомерно от бюджета се теглени средства и заеми, има кухи приходи. Тези разкрития притесниха бившето ръководство воглаве с Деян Дойнов.

Николай Новаков, бивш зам.-кмет, също е уличен в участие в схеми.

Наследено е тежко финансово състояние на общината - кредити от Финансова банка Д, плаща се кредит за площада, имаше временна комисия, която констатира, че има нарушения. Без председател на ОбС този документ не може да отиде до контролните органи, от това се страхува Дойнов - да не отидат материалите в прокуратурата.

Таксата за битовите отпадъци също са 322 000 дефицит. Има кредити за милион и 200, общо 4 милиона са задълженията при годишни приходи от 1 милион, поясни Пенева.

Според нея хонорарите по делата възлизат на 100 000 лева за една година.

Сподели:
Бомба x
САМО В ПИК: Топ хороскопът на Алена за 21 октомври - Овните да не обещават заем на роднини, неприятели вредят на Козирозите с интриги и клевети САМО В ПИК: Топ хороскопът на Алена за 21 октомври - Овните да не обещават заем на роднини, неприятели вредят на Козирозите с интриги и клевети
ПИК TV x
ПЪРВО В ПИК TV! Красен Кралев обясни какво е общото между ГЕРБ и Реал Мадрид. Борисов: Трябва да победим така, че да можем да направим правителство (ВИДЕО) ПЪРВО В ПИК TV! Красен Кралев обясни какво е общото между ГЕРБ и Реал Мадрид. Борисов: Трябва да победим така, че да можем да направим правителство (ВИДЕО)
ново
Днес: 72
hot
най-четени новини в момента
Сега
-
четат ПИК