ПИК TV! МВР изнесе последни данни от подготовката на изборите и пресичането на купения вот. Министър Илков отговори на Иван Демерджиев (ВИДЕО)

Акценти

ПИК TV! МВР изнесе последни данни от подготовката на изборите и пресичането на купения вот. Министър Илков отговори на Иван Демерджиев (ВИДЕО)

43213
преди 5 часа
ПИК TV! МВР изнесе последни данни от подготовката на изборите и пресичането на купения вот. Министър Илков отговори на Иван Демерджиев (ВИДЕО)
Автор:   ПИК

ПИК с нов канал в Телеграм

Последвайте ни в Google News Showcase

Министерството на вътрешните работи изнася последни данни от работата си по подготовката на изборите и пресичането на купения вот.

препоръчано

Досега в МВР има 130 сигнала, по 46 има досъдебни производства. Има 471 предупредителни протокола, 137 са СПО-тата, като има приведени в действие и сили на жандармерията. По всички постъпили сигнали се работи и те се докладват на прокуратурата, съобщи министър Атанас Илков. 

200 лица по сигнал участват в купуването и продаването на гласове. Лицата са разпределени по областни дирекции. Проверки, съгласувани с прокуратурата, са започнати и преди подаването на сигнала.

Цялата картина е публична. Не може служител за сложи папка някъде на дъното на бюрото си и да не го проверява. В папката с 200 лица нямаше никаква конкретика, уточни Илков, като отново потвърди доброто взаимодействие с ДАНС и прокуратурата. Полагат се усилия за установяване на нови лица, които се занимават с купуването на гласове, защото старите са известни. Информация с оперативна стойност е на дневен ред.

Илков каза, че няма информация да са постъпвали сигнали от Калин Стоянов и от Младен Маринов като бивши министри. Проверяват се сигналите от всички граждани.

Когато Иван Демерджиев твърди, че МВР работи за ДПС-Новото начало, не трябва това да си остава в медиите. Това е несериозно. МВР работи за честни и прозрачни избори. Проверява се всеки сигнал на всеки гражданин, каза Илков.

Сигнал за Стефан Ангелов като продавач на гласове заедно с Николай Бареков представи на министъра Соня Колтуклиева от името на ПИК.

Илков каза, че ще провери сигнал на ПИК кой е разрешил среща на Биршен Ибрямова със съпруга и. Прокуратурата според него трябва да отговори дали продължават проверките по случая за подкуп.

Илков разказа как МВР се справя с мигрантския натиск и как се работи за пълното ни приемане в Шенген до края на годината, защото е чул позитивни отзиви в Съвета на министрите. 

23 са задържаните търговци на вот, но броят ще расте, защото по случаите се работи активно. От 50 до 150 и от 300 до 500 лева варира цената на глас според сигналите, но Илков не се ангажира с конкретни цифри.

Илков коментира конкретни случаи на схеми в Пловдив и Варна, от които са нанесени щети на Министерството на културата.

Няма как да кажа за кого като партия работят заловените, защото ще наруша два закона - Закона за МВР и Закона за личните данни, каза Илков, като уточни, че не може да бъде провокиран и въвличан в изборния процес. Работата на МВР е по лица.

Илков потвърди информацията на ПИК, че ГДНП проверява сигнал и може да привика Ахмед Доган по информацията на Мирослав Тодоров, че е имало заплаха за живата на Делян Пеевски. 

Сподели:
Бомба x
САМО В ПИК: Ето го топ хороскопа на Алена за последния работен ден от седмицата - Близнаците стават жертва на интриги, успехът намига на Раците САМО В ПИК: Ето го топ хороскопа на Алена за последния работен ден от седмицата - Близнаците стават жертва на интриги, успехът намига на Раците
ПИК TV x
ПИК TV! МВР изнесе последни данни от подготовката на изборите и пресичането на купения вот. Министър Илков отговори на Иван Демерджиев (ВИДЕО) ПИК TV! МВР изнесе последни данни от подготовката на изборите и пресичането на купения вот. Министър Илков отговори на Иван Демерджиев (ВИДЕО)
ново
Днес: 107
hot
най-четени новини в момента
Сега
-
четат ПИК