ПИК TV! Мирослав Найденов подреди пъзела на следващия парламент (ОБНОВЕНА)

Акценти

ПИК TV! Мирослав Найденов подреди пъзела на следващия парламент (ОБНОВЕНА)

188120
преди 6 часа
ПИК TV! Мирослав Найденов подреди пъзела на следващия парламент (ОБНОВЕНА)
Автор:   ПИК

ПИК с нов канал в Телеграм

Последвайте ни в Google News Showcase

Изборният ден е в разгара си. С нарастването на избирателната активност залозите кой ще влезе в следващия парламент стават все по-ярки. Бившият министър на земеделието и храните Мирослав Найденов също има своя прогноза кой ще се яви на финалната права. 

препоръчано

Специално пред ПИК TV и Соня Колтуклиева Найденов сподели как вижда политическия пъзел на 51-то Народно събрание.

"През 2009 г. имаше огромно мнозинство на ГЕРБ. Ако се вгледаме в миналото, е абсолютно възможно да се случи и сега мнозинство. Хората, бизнесът очакват правителство. Защото ние губим ежедневно милиони, да не кажа милиарди и от ПВУ, и от оперативните програми. Никой няма да прости, ако няма кабинет. Хората са на предела на търпението към сегашната политическа система. Има ресурс, но трябва да престанат с т.нар. червени линии. Единственият кяр от това нещо е, че изборната администрация се научи да работи. Но хората очакват не работеща администрация, а работещо правителство", заяви той.

Според него ГЕРБ ще предложи правителство, но голямата пречка ще е в лицето на ПП.

"Дано не се окажа прав, но те очевидно не искат да имат правителство. И предварително поставените условия довеждат едни бъдещи преговори да бъдат предварително обречени", поясни Найденов.

Той допълни, че избирателната активност на днешните ще е подобна на тази на предишните избори: "И тези избори няма да бъдат достатъчно представителни. Виждам социологическите изследвания, които вървят - няма особена изненада от това, което се предвиждаше в предварителната социология. Възможно е влезлите партии да бъдат осем, което ще направи задачата още по-трудна, защото седмата и осмата партии са крайно реакционно настроени".

Сподели:
Бомба x
САМО В ПИК! Топ хороскопът на Алена за решаващия изборен ден: Овенът да не прекалява във вярата към интимния си партньор, а Ракът ще се влюби безумно САМО В ПИК! Топ хороскопът на Алена за решаващия изборен ден: Овенът да не прекалява във вярата към интимния си партньор, а Ракът ще се влюби безумно
ПИК TV x
ПИК TV! Нови кошмарни избори за ППДБ - лидерите се събраха на Кърниградска, мълчат кой им е кандидатът за премиер (НА ЖИВО/ОБНОВЕНА) ПИК TV! Нови кошмарни избори за ППДБ - лидерите се събраха на "Кърниградска", мълчат кой им е кандидатът за премиер (НА ЖИВО/ОБНОВЕНА)
ново
Днес: 149
hot
най-четени новини в момента
Сега
-
четат ПИК