ПИК TV! Огромни отстъпки, нов Дикенс, Ванга и още хитове в шатра 24 на Панаира на книгата! (ВИДЕО)

Акценти

ПИК TV! Огромни отстъпки, нов Дикенс, Ванга и още хитове в шатра 24 на Панаира на книгата! (ВИДЕО)

31921
на 30.05.2024
ПИК TV! Огромни отстъпки, нов Дикенс, Ванга и още хитове в шатра 24 на Панаира на книгата! (ВИДЕО)
Автор:   ПИК

ПИК с нов канал в Телеграм

Последвайте ни в Google News Showcase

Мемоарният том „Улици, хора, събития. Моята София през XX век“ от известния политик и журналист Димо Казасов (1886-1980) е „Книга на деня“ в шатра 24 на Панаира на книгата пред НДК. Само днес можете да я закупите с огромно намаление от 40% - за 16 вместо за 26 лв.  

препоръчано

Казасов е роден в Трявна, учи в русенската гимназия, а през 1918 г. завършва право в Софийския университет. Членува в БРСДП от 1902 г., а след нейното разцепление става част от групата на широките социалисти и влиза в партийното ръководство. През 1927 г. е един от основателите на политическия кръг „Звено“, а от 1943 г. е деец на Отечествения фронт. През годините Казасов е депутат, министър в няколко кабинета и дипломат. Участва в редактирането на редица периодични издания и е автор на пътеписи, есета и книги за обществено-политическите явления от дългия му житейски път.

Мемоарите му „Улици, хора, събития“ с логото на издателство „Милениум“ са оригинален поглед върху миналото на София и усилената модернизация на столицата, в която кипи активен политически и светски живот. Градът се променя – не само като архитектура, но и като социо-културна среда, а с него се променят и хората – при това с целия драматизъм, който неизменно съпътства подобни исторически процеси.

В книгата увлекателно и пълнокръвно е описано динамичното развитие на градските пространства – улици, паркове, магазини и заведения, сгради и цели квартали, изграждането на транспортните връзки, които оформят специфичния облик на стара София. Не са пропуснати и хората, представени са най-доходоносните професии, разказано е подробно за живота на обикновените слуги, работниците, пенсионерите, чужденците.

По традиция в шатра 24 на панаира ще откриете най-хубавите книги с най-атрактивните отстъпки – до 80%.

Сред най-търсените заглавия са премиерната класика от Чарлз Дикенс „Старият антикварен магазин“, мемоарният том на Недялко Йорданов „Житие и страдания грешнаго Недялко“, книгите от мащабната поредица „История на цивилизацията“, колекциите „История на войните“ и „Личният живот на...“, разкриваща тайните на великите владетели, класическата серия „История на философията“, безценното четиво „Тайни, учения и лечения на богомилите“, хитовият трилър „С добри намерения“ от майстора в жанра Майк Оумър.

В шатра 24 са изложени и уникални енциклопедии, полезни езотерични, медицински и билкови заглавия, събиращи незаменимите съвети на най-известните ни народни лечители Петър Димков, Ванга, Слава Севрюкова, Петър Дънов и др.

 

 

 

Сподели:
Бомба x
САМО В ПИК! Топ хороскопът на Алена за последния работен ден от седмицата: Оптимизъм за Телеца, пари за Близнаците, Везните да са умерени в секса САМО В ПИК! Топ хороскопът на Алена за последния работен ден от седмицата: Оптимизъм за Телеца, пари за Близнаците, Везните да са умерени в секса
ПИК TV x
УНИКАЛНО ШОУ! Това ВИДЕО за Кирил Петков и училището за рап ще срути Мрежата УНИКАЛНО ШОУ! Това ВИДЕО за Кирил Петков и училището за рап ще срути Мрежата
ново
Днес: 23
hot
най-четени новини в момента
Сега
-
четат ПИК