Вход
София
Времето в София -13 o C

ПИК TV: Протестиращи срещу новите цени на тока: Кой процентите сгреши?

ПИК TV: Протестиращи срещу новите цени на тока: Кой процентите сгреши?

на 29.07.2015
1500
1
ПИК TV: Протестиращи срещу новите цени на тока: Кой процентите сгреши?

Протестът на работодателите и синдикатите срещу скока на цените на тока достигна сградата на Народното събрание, където протестиращите скандират: "Кой процентите сгреши?", "Кой поръча, кой гласува? Кой? Кой? Кой?".

Внушителният протест с искане за реформи и спиране на кражбите започна преди час пред сградата на Министерски съвет, докато вътре кабинета провежда редовното си правителствено заседание. Протестиращите носят плакати с надписи "Няма да плащаме кражбите в енергетиката", както и такива с искания за оставката на председателя на КЕВР Иван Иванов. От КНСБ пък заявиха, че 5-те%, които правителството възнамерява да събира, ще доведат до фалит на редица производители на електроенергия. Работодателите отбелязаха, че за първи път в новата българска история те излизат на протест, за да запазят своите предприятия.

Преди да дойде пред Народното събрание протестът премина и под прозорците на Комисията по енергийно и водно регулиране. Пред сградата на регулатора недоволните от новото увеличение на тока призоваха председателят на КЕВР Иван Иванов да спре с демагогията и това да обяснява, че не може да бъде отложено поскъпването на тока. Те казаха също така, че регулаторът мълчи за това, че износителите на ток не плащат ценовата добавка "задължение към обществото".

Протестиращите продължиха шествието си със скандирания "Кой с тока ни краде – ДПС". На въпроса защо според протестиращите ДПС ги краде с тока, председателят на строителната камара в България Светослав Глосов заяви, че това е така, защото партията ДПС е внесла закон за централи, който произвеждат енергия от оборски тор. Настояваме за реформи и обективни цени на електроенергията, заявиха протестиращите. Искаме сметката да не бъде надписана, заяви Васил Велев, председателят на АИКБ.

Протестиращите подчертаха, че поскъпването на тока ще доведе до закриването на държавата, тъй като няма държава без индустрия. Те казаха още, че докато бъде въведена либерализацията на енергийния пазар от началото на следващата година индустрията ще бъде поставена на колене.

Сподели:
Последни новини
Най-важното
Най-четени
Най-коментирани
На кого имате доверие?
Общо гласували: 21130
архив

В една страшна буря в планината се загубили група туристи. След като цял ден се мотали без посока и вече отчаяни последния от колонката се провикнал: - Момчета, мисля че сме близо до Габрово! - По какво позна бе!? - спрели всички учудени. - Намерих презерватив с 16 вулканизации!

x
ИЗВЪНРЕДНО В ПИК TV: Зам.-министър Начева показва старта на електронните направления, хартиеният носител засега остава (ВИДЕО/ОБНОВЕНА)
x
Възможно ли е жена да си докара 134 оргазма
x