ПИК TV: Протест за заплати изпраща Денков в последния му премиерски ден (ВИДЕО/СНИМКИ)

Акценти

ПИК TV: Протест за заплати изпраща Денков в последния му премиерски ден (ВИДЕО/СНИМКИ)

77637
на 03.04.2024
ПИК TV: Протест за заплати изпраща Денков в последния му премиерски ден (ВИДЕО/СНИМКИ)
Автор:   ПИК

Последвайте ни в Google News Showcase

Протест изпраща премиера Николай Денков в последния му ден в МС.

WINBET – забавление онлайн с над 2000 слот игри! (18+)

препоръчано

Синдикатите излязоха пред Министерския съвет. Те настояват за намаляване на диспропорциите заплащането на държавната администрация.

Исканията засягат възнагражденията на над 50 000 работни места, много от които, според синдикатите, са останали на минимална работна заплата.

Исканията касаят служители на НАП, Здравната каса, бюрата по труда както и на "Автомобилна администрация", които тази седмица излязоха на ефективна стачка.

Със свое постановление на извънредното заседание в понеделник, правителството одобри допълнителни трансфери по бюджетите на Министерството на образованието и науката, Министерството на културата и на общините в размер на над 71 млн. лв.

Днес се очаква със следващо решение да се разшири кръгът от хора, които ще бъдат засегнати.

Протестираща заяви пред камерата на ПИК TV, че заплатите сега са им около 1500 лв. и си искат увеличение, обещано от социалната министърка Шалапатова.

Надяваме се правителството в оставка да чуе нашите молби, каза друга протестираща.

Точката за увеличението на парите още не е включена, не знам как така изчезна, парите за увеличението на заплатите са гласувани в бюджета. Ще търсим отговорност, отсече синдикалист.

Те ще си тръгнат, но ще дойдат на предизборни срещи с КНСБ и ще им сложим точката на масата, допълни той.

Искаме адекватни възнаграждения в държавата, младите хора бягат в чужбина, защото не искат да работят за 1100 лв. заплата, заяви от трибуната протестираща.

Оттам обявиха и че точката за увеличаване на възнагражденията е включена току-що в дневния ред на МС.

Следвайте ПИК в Телеграм и Туитър

Сподели:
Бомба x
САМО В ПИК: Топ хороскопът на Алена за 18 април - денят носи успех за Телците, Стрелците имат възможност да попълнят банковата си сметка САМО В ПИК: Топ хороскопът на Алена за 18 април - денят носи успех за Телците, Стрелците имат възможност да попълнят банковата си сметка
ПИК TV x
ПИК TV! Скандал в комисията за разследване на корупционните практики в Агенция Митници :Бойко Рашков се е срещал най-малко 10 пъти с обявените за контрабандисти Стефан и Марин Димитрови (ВИДЕО) ПИК TV! Скандал в комисията за разследване на корупционните практики в Агенция "Митници" :Бойко Рашков се е срещал най-малко 10 пъти с обявените за контрабандисти Стефан и Марин Димитрови (ВИДЕО)
ново
Днес: 0
hot
най-четени новини в момента
Сега
-
четат ПИК