ПИК TV: Проф. Антоанета Христова за жестоката битка в ДПС: Пеевски се опита да изгради култ към себе си, като заличи Доган, няма вече път в политиката (ВИДЕО)

Акценти

ПИК TV: Проф. Антоанета Христова за жестоката битка в ДПС: Пеевски се опита да изгради култ към себе си, като заличи Доган, няма вече път в политиката (ВИДЕО)

482591
на 12.07.2024
ПИК TV: Проф. Антоанета Христова за жестоката битка в ДПС: Пеевски се опита да изгради култ към себе си, като заличи Доган, няма вече път в политиката (ВИДЕО)
Автор:   ПИК

ПИК с нов канал в Телеграм

Последвайте ни в Google News Showcase

Политическият психолог проф. Антоанета Христова коментира пред ПИК кой ще победи в жестоката битка в ДПС - Пеевски или Доган.

препоръчано

Дали ще е добро, това, което се случва, ще видим. Мръсната пяна изплува, рием дъното. Причината ДПС да е втора е, защото избирателната активност беше ниска. С избирането на двама съпредседатели заприлича на тенджера, стана като кръгла тенджера с квадратен похлупак. Не може тази група избиратели да бъде представлявана от човек, който е различен от етноса им. Стилът му за управление няма как да бъде приет. Не му вярват турците.

Въпросът е дали целенасочено Доган постави Пеевски за съпредседател. Балансьор ли беше Чакъров, анализира проф. Христова. Според нея елитът на ДПС е разделен. Основата на ДПС не приема Пеевски, неговата битка е обречена. Той може да се бори, като си създаде партия. Шансът да привлече българи към партията си Пеевски също клони към нула заради самия него.

Любопитно е как Доган избра шестимата. По-важно е, че Пеевски се опита да направи култ към собствената си личност в ДПС. Той не разбра, че тези хора са различни, по различен начин разбират справедливостта. Пеевски се опита да превърне партията в бизнес за сметка на Доган.

Проф. Христова цитира свое научно изследване на лоялността в общността на българските турци. Малцинството се пази, а Пеевски е представител на мнозинството и затова няма как да бъде приет. ДПС е и партия на първите протестъри в най-новата ни история. Те оцеляха, подложени на гонения. Те си имат изстрадалите герои. Тази история не може лесно да бъде пренебрегната и да ги превърнеш в бизнес, във фирма, е липса на усет. Колкото и Певски да е добър бизнесмен.

Те имат израза "нашето момче", нашето момче може и да е сбъркало, но може да кацне със самолет на стадиона, затова и да е сбъркал, Доган може да ги защити - това е различното мислене на тази общност. Там се мисли през ползата на групата.

Затова Пеевски направи грешка и не виждам за него път напред в политиката. Той е невъзможен като лидер на партия, той може само финасово да застане зад партия. Той няма и добър имидж, не е харизматичен, анализира проф. Христова. Според нея имиджът му е лоша история. Ще му е трудно да тръгне напред, а да се върне назад е невъзможно, защото базата не го припознава.

Сподели:
Бомба x
САМО В ПИК: Топ хороскопът на Алена за 21 октомври - Овните да не обещават заем на роднини, неприятели вредят на Козирозите с интриги и клевети САМО В ПИК: Топ хороскопът на Алена за 21 октомври - Овните да не обещават заем на роднини, неприятели вредят на Козирозите с интриги и клевети
ПИК TV x
Политолог пред ПИК TV: Отвращението към изборите е заложено преди четири години, когато Радев излезе с вдигнат юмрук (ВИДЕО) Политолог пред ПИК TV: Отвращението към изборите е заложено преди четири години, когато Радев излезе с вдигнат юмрук (ВИДЕО)
ново
Днес: 12
hot
най-четени новини в момента
Сега
-
четат ПИК