ПИК TV! Христо Иванов влезе в обяснителен режим за Македония - трябвало да кажем "Благодаря" на Франция (ВИДЕО/ОБНОВЕНА)

Политика

ПИК TV! Христо Иванов влезе в обяснителен режим за Македония - трябвало да кажем "Благодаря" на Франция (ВИДЕО/ОБНОВЕНА)

46075
на 23.06.2022
ПИК TV! Христо Иванов влезе в обяснителен режим за Македония - трябвало да кажем Благодаря на Франция (ВИДЕО/ОБНОВЕНА)
Автор:   ПИК

Христо Иванов влезе в обяснителен режим за Македония и защо е звънял на френския посланик.

препоръчано

Той обясни, че бил звънял, защото не искал да остави Скопие в орбитата на влияние в Москва и Белград. 

Иванов нападна партия "Възраждане", която съобщи по-рано днес, че Иванов, без санкция и на своя глава, е звънял във френското посолство. "Няма да звъня на Митрофанова", каза той.

"Ние трябва да кажем "Благодаря на Франция". Скопие няма какво да приема, те не са членове на ЕС. Това е“, обясни още той.

"Дали ще съдя или няма да съдя, е друга тема. Горд съм от това да участвам в усилието, че всички условия, ще получат санкция в пленарна зала. Спокоен съм за това, което съм направил. Напротив - осуетяването на това е национално предателство", допълни Христо Иванов. 

"Това предложение е валидно само, докато Франция е председател на ЕС“, защити той френското предложение за решаване на спора.

"Имаме процедура. Тази процедура предполага първо консултации при президента. Ние смятаме, че е здравословна за републиката с първия мандат да се намери решение. Следващият парламент също няма да може да формира стабилно мнозинство и управление и тогава може да имаме избори и на пролет. Дано да съм лош пророк“, коментира той и свалянето на кабинета с вот на недоверие.

Сподели:
Бомба x
Почистете дома си от негативната енергия лесно само с чаша вода Почистете дома си от негативната енергия лесно само с чаша вода
ПИК TV x
Мика Зайкова заговори пред ПИК ТV за здравословното състояние на Слави Трифонов и разпада на ИТН: Плаващо мнозинство в тази икономическа криза е много опасно, губим 1 млрд. лв. от Плана за възстановяване заради липсата на законодателна програма на кабинета Петков (ВИДЕО) Мика Зайкова заговори пред ПИК ТV за здравословното състояние на Слави Трифонов и разпада на ИТН: Плаващо мнозинство в тази икономическа криза е много опасно, губим 1 млрд. лв. от Плана за възстановяване заради липсата на законодателна програма на кабинета "Петков" (ВИДЕО)
ново
Днес: 80
hot
най-четени новини в момента
Сега
-
четат ПИК
Сега
-
четат това