ПИК TV: ЦИК с подробности за сагата с "Демократична България" - ето защо хората на Христо Иванов останаха без листа в Стара Загора (ОБНОВЕНА)

Епицентър

ПИК TV: ЦИК с подробности за сагата с "Демократична България" - ето защо хората на Христо Иванов останаха без листа в Стара Загора (ОБНОВЕНА)

57480
на 14.10.2021
ПИК TV: ЦИК с подробности за сагата с Демократична България - ето защо хората на Христо Иванов останаха без листа в Стара Загора (ОБНОВЕНА)
Автор:   ПИК

Централната избирателна комисия дава редовен брифинг, на който разкрива последни подробности за предстоящите избори на 14 ноември и преди утрешния старт на предизборната кампания.

препоръчано

"Все още не сме взели решение дали разписките ще бъдат пуснати в една или в две кутии. Обсъждаме да се пускат в една кутия, а след това да бъдат разделяни", коментира заместник-председателят на ЦИК Росица Матева

"Все още нямаме окончателно решение в колко секции ще се гласува с машини. Над 9000 са секциите в страната. В 2119 секции ще поставим второ устройство", обясни тя.

"Във връзка с решението и жалбата на "Демократична България", ЦИК взе решение да потвърди решението на РИК-Стара Загора, с което се потвърждава решението за отказ на регистрация на листа", каза още Росица Матева.

По думите й ЦИК е приела, че документите са подписани с електронните подписи на двамата представляващи, но те не са подадени по електронен път, а са занесени хартиените разпечатки. По тази причина ЦИК е приела, че не може да се приемат документи, които не са подписани официално от представляващия партията.

"Беше направено предложение от колега дали и в други РИК-ове има подадени документи, подписани с електронен подпис. Очакваме тази информация все още", поясни зам.-председателят на ЦИК.

"Документите трябва да бъдат подписани от представляващия партията или коалицията и да бъдат внесени от предствалияващия партията или коалицията или от специално упълномощен пълномощник", коментира тя.

Сподели:
Бомба x
Домашни средства срещу косопад Домашни средства срещу косопад
ПИК TV x
ПЪРВО В ПИК TV! Борисов остро: Защо Радев ваксинира хората с флакони с изтекъл срок, а продаде читавите? От 2 години е безхаберен, а сега си прави пиар с коронавируса, за да влиза безплатно в телевизиите - незабавно да уволни Кацаров (ВИДЕО) ПЪРВО В ПИК TV! Борисов остро: Защо Радев ваксинира хората с флакони с изтекъл срок, а продаде читавите? От 2 години е безхаберен, а сега си прави пиар с коронавируса, за да влиза безплатно в телевизиите - незабавно да уволни Кацаров (ВИДЕО)
ново
Днес: 73
hot
най-четени новини в момента
Сега
-
четат ПИК
Сега
-
четат това