BG EN

Пилешко месо със сладко-кисел сос

Читателски рецепти

Пилешко месо със сладко-кисел сос

28265
на 20.05.2013
Пилешко месо със сладко-кисел сос
Автор:   ПИК

ПИК с нов канал в Телеграм

Последвайте ни в Google News Showcase

От Златомира Делчева, Харманли

препоръчано

Необходими продукти:
около 800 г пилешко филе
царевично нишесте
1 яйце
1 с.л. „Маги" - вълшебен вкус с 10 зеленчука
олио за пържене
сол и черен пипер на вкус
За соса:
1/2 консерва ананас на кубчета
доматено пюре
1 зелена и 1 червена чушка
1 морков
2-3 с.л. сладка царевица
2 с.л. мед
2 с.л. портокалов сос
2 с.л. олио
сокът от консерва ананас
Начин на приготвяне:
Нарязваме на хапки филето и го овалваме в подправките, яйцето и след това в нишестето. Изпържваме го в силно сгорещеното олио и отделяме в чиния. В тенджерка задушаваме нарязаните на кубчета чушки с мазнината, след това добавяме моркова, доматеното пюре, сока от консервата ананас, царевицата и ананаса. Така варим за около не повече от 5 минутки и добавяме меда, портокаловия сок и хапките филе.
Може да поднесем тази гозба с нарязан на ситно магданоз. Мисля, че ще ви хареса.

Сподели:
Бомба x
Спортът променя тялото и ума Спортът променя тялото и ума
ПИК TV x
САМО В ПИК TV! Цветанка Андреева разкрива подмолните планове на Радев и ППДБ да се докопат до властта (НА ЖИВО) САМО В ПИК TV! Цветанка Андреева разкрива подмолните планове на Радев и ППДБ да се докопат до властта (НА ЖИВО)
ново
Днес: 49
горещо
hot
най-четени новини в момента
Сега
-
четат ПИК