ПИК с нов канал в Телеграм
Последвайте ни в Google News Showcase
Добринка Петкова, Мездра
Необходими продукти:
5 пилешки филета
1 глава лук
3-4 скилидки чесън
1 яйце
2 с.л. заквасена сметана
сол
черен пипер
За палачинките:
Червена палачинка:
1 яйце
2 с.л. лютеница
3-4 с.л. брашно
3-4 с.л. прясно мляко
сол
Зелена палачинка:
1 яйце
2 с.л. замразен спанак
3-4 с.л. брашно
3-4 с.л. прясно мляко
Бяла палачинка:
1 яйце
1 настърган на ситно морков
3-4 с.л. брашно
3-4 с.л. прясно мляко
сол
За пълнежа:
50 г кашкавал
50 г топено сирене
1 червена чушка
магданоз
Начин на приготвяне:
Разрежете 4 от филетата през средата и ги разтворете като книжка. Оформете ги леко с чукче за пържоли, овкусете със сол и черен пипер и ги наредете върху фолио. Смелете другото филе заедно с лука, чесъна, сметаната, яйцето, сол и черен пипер. Изпечете и палачинките, всяка приготвена от изброените продукти. Намажете филето с пилешка кайма, поръсете с магданоз. Вземете зелената палачинка, намажете я с кайма, поръсете с парченца топено сирене и магданоз и я навийте на руло. Червената намажете с кайма и наредете лентички от червената чушка, завийте. Същото направете и с морковената палачинка, намажете с кайма и настържете кашкавал, завийте. Наредете готовите палачинки в единия край върху филето като пирамида (слагате две една до друга, а третата е отгоре). Завийте рулото внимателно заедно с фолиото и го оставете в хладилника за един час. Извадете го, отвийте фолиото и запечете на тиган с малко мазнина хубаво отвсякъде. Вземете го и пак го завийте във фолиото. Сложете го в тавичка и печете на 200 градуса около час. Извадете, махнете фолиото, поръсете с червен пипер и къри, полейте с малко олио, и върнете за още няколко минути във фурната. Оставете да се охлади леко и нарежете на парчета. Сервирайте с гарнитура по ваш избор.