BG EN

Пирог с пилешко месо

ГОРЕЩО
ЕДИНСТВЕНО В ПИК TV! Виктор Димчев: ППДБ си смениха дилъра, казва се Румен Радев. Готви се гражданска война с кръвопролития и жертви. Кандидатите на ГЕРБ за "Дондуков" 2 може да са само Христо Стоичков и Лили Иванова (ОБНОВЕНА) САМО В ПИК TV! Бащата на Сияна: Потресен съм, че съдът пусна срещу 5000 лв. убиеца на полицая Георги. Когато караш с 60 км над ограничението, това си е живо убийство (ВИДЕО) ЕКСКЛУЗИВНО В ПИК TV! Недялко Недялков за публичното заличаване на Колтуклиева от ПП: Това е полумъжко деяние, найотициновщина. В момента Сорос изсипва огромни пари у нас, в Сърбия и в Унгария (ВИДЕО) ПИК TV! Адвокат Мария Петрова с остър коментар: Министрите на здравеопазването са все повече сламени човеци (ОБНОВЕНА) ГОРЕЩО В ПИК TV! Психологът д-р Ирена Соколова с експертен анализ - каква е психологията на тълпата и на поколението "Джен Зи": Поколенията са наречени със съответните имена заради родителската безпомощност (ВИДЕО)
Рецептите на деня

Пирог с пилешко месо

20739
на 20.08.2013
Пирог с пилешко месо
Автор:   Лакомник

ПИК с нов канал в Телеграм

Последвайте ни в Google News Showcase

Марияна Стоянова, Русе

препоръчано

Необходими продукти:  

За тестото:

3 яйца

125 г маргарин

200 г заквасена сметана

1 кубче мая

1 ч.л. захар

2-3 с.л. прясно мляко

1 ч.л. сол

500-600 г брашно

За плънката:

2 пилешки бутчета – сварени и обезкостени

200 г бекон, нарязан на ленти

1 малка глава лук

200 г заквасена сметана

100 г топено сирене

черен пипер

 

Начин на приготвяне:

Разбиване с миксер 2 цели яйца, 1 жълтък, маргарина и сметаната. Прибавяме разтворената със захарта и прясното мляко мая, солта и замесваме меко тесто. Оставаме да втаса половин час.

Приготвяме плънката, като задушаваме лука и бекона, прибавяме нарязаното пилешко месо, сметаната и топеното сирене. Оставяме няколко минути на по-слаб огън докато се разтопи сиренето. Овкусяваме с черен пипер и сол на вкус.

Вземаме 2/3 от втасалото тесто и разточваме на кора с дебелина около 5 милиметра, така че краищата и да останат по-дълги за прихлупване на другата кора. Изсипваме плънката. Разточваме другата част и я поставяме върху плънката. Завиваме краищата на долната кора и прищипваме. В средата на горната кора изрязваме с малка форма дупка, за да излиза парата при печене. Намазваме с отделения разбит белтък. Оставаме да втаса за 15 минути. Пече се около 40-50 минути в загрята до 200 градуса фурна.

Сподели:
Бомба x
ХОРОСКОПЪТ НА АЛЕНА ЗА ПЕТЪК: Скорпионите да не пътуват, Стрелците да обърнат внимание на семейството ХОРОСКОПЪТ НА АЛЕНА ЗА ПЕТЪК: Скорпионите да не пътуват, Стрелците да обърнат внимание на семейството
ПИК TV x
ЕДИНСТВЕНО В ПИК TV! Виктор Димчев: ППДБ си смениха дилъра, казва се Румен Радев. Готви се гражданска война с кръвопролития и жертви. Кандидатите на ГЕРБ за Дондуков 2 може да са само Христо Стоичков и Лили Иванова (ОБНОВЕНА) ЕДИНСТВЕНО В ПИК TV! Виктор Димчев: ППДБ си смениха дилъра, казва се Румен Радев. Готви се гражданска война с кръвопролития и жертви. Кандидатите на ГЕРБ за "Дондуков" 2 може да са само Христо Стоичков и Лили Иванова (ОБНОВЕНА)
ново
Днес: 78
горещо
hot
най-четени новини в момента
Сега
-
четат ПИК