Вход
София
Времето в София 20 o C

Писателят Христо Стоянов: Тълпата, която крещи "Разпнете Гешев!", ми прилича на ЦК на БКП

Писателят Христо Стоянов: Тълпата, която крещи "Разпнете Гешев!", ми прилича на ЦК на БКП

на 30.07.2019
96761
35
Писателят Христо Стоянов: Тълпата, която крещи "Разпнете Гешев!", ми прилича на ЦК на БКП
30.07.2019
35
96761

Ама вие луди ли сте всичките? Може ли подсъдимият, или потенциално подсъдимият, каквито сме всички, да си избираме прокурор? Или следовател? Или осъденият на смърт да си избира палач...

Наистина ли така мислите. Ако мислите така това значи, че не мислите...

И всички тези разбират от правосъдие, икономика, живопис, литература, семейно планиране... Нека един да попитат от тях с каква правна система да се смени нашата... Континентална, англосаксонска, религиозна... Това за тях са понятия от Гугъл...

Така, както перспективата в живописта, ритмичните стъпки в поезията...

Скачат срещу Гешев, но защо? Може би защото поне прави опити да си върши работата от която разбира... Страхът да не попаднат в обсега на Прокуратурата...

И се крият зад широките рамене на Демокрацията, Гражданското общество, Правото на информираност... Знаят ли процедурата за избор...

Нали трябва от 25 члена да гласуват за него минимум 17... След това, дори ако 17 гласуват трябва да бъде предложен за назначаване от Президента... От цялата тълпа дали някой знае тези дребни подробности...

Аз може да не харесвам също Гешев, но не мога да искам оставка при непотвърдено назначаване. Една малка тълпа пред Съдебната палата, или пред Народното събрание страшно ми приличате на ЦК на БКП... Опит да предрешат нещата, да наложат цензура.

Какво ще ми предложат те срещу Гешев?... Да дадат по-добър вариант в момента. Каква съдебна система ще предложат. Най-малкото - юристи ли са, за да преценят работата на юристите? Но тълпата крещи. Обикновено крещи: "Разпни го", но понякога крещи: "Осанна"...

Второто е за по-посредствените от самата тълпа. Трябва да си много, ама много посредствен, за да извика тълпата "Осанна" за някого... Същата тази тълпа сваляше произведения на изкуството, маскареше паметници. Ако я попиташ, тя ще постави паметници на Софи Маринова и Азис...

Същата тази тълпа, която, слушайки тези двамата крещи, че техните родители стават само за сапун... Колко ли скрити данъци има в това сборище, колко дребни измами, гешефти... Колко нереализирани политици...

Това ли е натискът на тълпата за демократичен избор?

Вероятно "демократичен избор" значи съобразяване с тълпата, съобразяване с незнаещите и неможещите...

А, да не забравя - Йоло Денев там ли е. Ако е там това е техният еталон за равнение на редиците.

Интелектуалното им ниво...

Ами, толкоз...

Сподели:
Напиши коментар »
(35)
1
Ами задай ги тези въпроси на самия Гешев. Освен почесване и мучене друго няма да изкараш от тройкаджията от Югозападния.
2
Аре пак тоя "писател"!
3
Този коментар съдържа нецензурно съдържание!
4
Боже, прибери си кретенясалите мунчовци, които коментират Христо Стянов и хора, които не са кресльовци и идиоти като тях самите!
5
Прилича ти ама ги НАЯМАААА плачи сега при дълбокия мутристан
6
Йоло Денев вече е само почетен член на тълпата, предал е инициативата на Ичко Пинокиев, неговият нос ръководи борбата.
7
Времето разкрива всичко скрито и прикрива всичко ясно.
8
В този сговнясан сайт и от дупката в кенефа ще извадят някой, който преди са плюли, само и само да се изкарат прави. Смърдите ей, на стари тафтаци!!
9
От кога разни пишман писатели почнаха да взимат отношение по материя която не разбират. Ей ДРАСКАЧО изстрезней, и напиши нещо, а другото го остави на разбирачите. Явно и ти си го закъсал щом си пристанал на ДЕБЕЛИЯ
10
Потърси некой приятел а ловна пушка, за предпочитане ИЖ, да ти мушнат една цев изотзаде и дръпнат едновременно и двата спусъка!
11
Много им са подпалени лакомите пърдухели!Нинова и тя е уплашена,от страх и притеснение оплешивя,Радев съвсем пъпчаса! Щом писукат,значи Гешев е човека!Мечтаят си Явор Колев да бъде уволнен,защото много бързо се справи с активното мероприятие и в момента проследява пътя на мръсните пари!Ударът с грипен върна Радев много назад,връща подкупа на части,тази година едни 100х.лв му се губят!Наздраве за поредната победа на ГЕРБ над престъпните лузери!Ако Румен Радев се възползва от правомощията си и откаже указ за Гешев,това може да е еднократно и трябва да обяви подробни мотиви за отказа. За да бъде избран, Гешев трябва да получи подкрепата на не по-малко от 2/3 от членовете на ВСС. Ако бъде избран, ВСС ще изпрати предложение до президента, а той от своя страна може да подпише или да откаже да подпише указ за назначаването му. Ако Румен Радев се възползва от правомощията си, това може да е еднократно и трябва да обяви подробни мотиви за отказа.
12
Не наричай тълпа хора , които не познаваш ! Само този ти израз , те разделя от писателите и те слага до драскачите , които слугувт на лъжата . Има и такива “ писатели” за съжаление !
13
И този ли стана експерт, айде пускайте Каролев Биков, Тони шайката и Харизанов и после този с шията дето не е от трушия
14
Може да си известен и без да си свестен.
15
И тоя взе да възпява комунизма. С тия писатели затова сме на това дередже. Сред гербавите освен бивши комунисти и милиционери други има ли?
16
отговор на коментар
Другарю демократ от ДС , вие сте напълно изкуфял списвач на доноси от редакцията на вестник Работническо Дело .
17
Фактът, че това същество, излъчващо злоба, пише в този парцал е достатъчен за нивото на ценностната му система. И Апостола бе оплют от този мизерник.
18
Този в казармата беше голям топяч
19
По-скоро ми приличат на едни забрадки, дето преди мно-о-о-го години скандираха "СМЪРТ"!
20
Няма разлика между лилявите и червените комуняци,така както няма разлика между драгалевските приватизатори Нинова и Прокопиев.Първата приватизира БСП,а вторият-гражданските организации.
21
а настоящото правителство - трето Борисово приватизира и съсипа цялата държава и всичко в нея: икономика, образование, здравеопазване. Държим почетното първо място по бедност, болести, неграмотност. Най-бързо топящата се нация в света сме. Пред тези факти трябва само да замълчите.
22
С отвращение прочетох 2 книги от този "уж " писател.Такива гнусотии другаде не съм чел, а съм редовен читател в градската библиотека от 1956 г. до сега.
23
Пик търси да се "обърше" в някой авторитет, а хората нарича тълпа и лумпени. тези комунистически трикове са добре известни на гърмените зайци. Но въпреки чалгата и готварските предавания има млади хора дет не можеш ги излъга.
24
Този коментар съдържа нецензурно съдържание!
25
Дайте възможност на профаните българи да преценят за кой вид ГЕРБ да гласуват. Ясно е, че няма да изберат демокрацията, но всепак имат право да се лъжат.
26
Остана ли някой от милиционерския да не се е изказал?Айде,че после.... и спрете с тез демократични коментари....като едно време!
27
Талантът му трябва да показва възможностите му, а не неспособностите. Иначе доносниците от ГЕРБ - всичките от Държавна сигурност, ще приемат, че имат култура.
28
И по тоя повод "бат" Йоло президент , ура............
29
Този коментар съдържа нецензурно съдържание!
30
...СЪБИРАХ ГО С ЛЪЖИЦА ПО ЧАРШАФА...
31
За всяко нещо ще има ЗА и ПРОТИВ.Около 3000 човека протестираха вчера пред ВСС срещу Гешев. Гледах и познах много от присъстващите професори и лица с име в обществото. И не всички са от т.н. "агитка на Прокопиев".Протестиращите ще се увеличват лавинообразно .Филчев , други и от ПИК наричат протестиращите ТЪЛПА и какви ли не обиди се сипят по техен адрес. Филчев си позволи да ги нарече КРАДЦИ.Е не са крадци щом са на свобода. И аз не съм крадец. Напротив съм окраден.Гешев сам настрои хората срещу себе си Знаем приказката Език мой враг мой. Жалко ,че такива хора като професор Герджиков не вижда нищо лошо в кандидатурата на Гешев. Цацаров иска да го наследи човек от неговата порода и да продължи неговият стил Но стила на Цацаров не е стил за подражание.
32
отговор на коментар
От 18 години се увеличавате лавинообразно и все сте 500 души,каква е тая лавина?
33
Смущаваща публикация.Смени се цяло поколение и още ми дърдорят за ЦК на БКП.
34
отговор на коментар
500 души са били в болната ти глава.
35
Ха-ха, тоз списувател и не само той в ПИКявно не се е събудил още от времето, когато съществува национален клуб на младата художествено-творческа интелигенция, която при проучване ще се види какви поздравления са пращали членовете й до Цк-то на БКП-то. Членовете остаряха, навиците не, само че сега с обратен знак до някогашните и поклон към днешните, които са си все едни и същи, анай-вече списувателите.
Вашето мнение
Код за сигурност:
Последни новини
Най-важното
Най-четени
Най-коментирани
Бихте ли гласували за партия “Няма такава държава” на Слави Трифонов?
Общо гласували: 12822
архив

Художник рисува картина и я носи в галерия за продажба. Галеристът го пита: - Как се казва картината? - "Във Враца"… - Аха… А, какви са тези голи тела? - Това са жена ми и комшията… - А Вие къде сте? - Във Враца…

 

няма нови новини
Днес: 46
hot
най-четени новини в момента
сега
2378
четат ПИК
сега
четат тази новина
x
ПЪРВО В ПИК TV: Премиерът Борисов открива нова зала в курорта Албена (ОБНОВЕНА)
x
САМО В ПИК: Хороскопът на топ астроложката Алена за днес - Телците да очакват финансови проблеми, лъвовете ги грози огромно напражение
x