Вход
София
Времето в София 4 o C

Писателят Христо Стоянов ядосано пред ПИК: Връщайки избора на Гешев, Радев защити лобито на криминалния контингент около Цветан Василев! И това нещо е президент!

Писателят Христо Стоянов ядосано пред ПИК: Връщайки избора на Гешев, Радев защити лобито на криминалния контингент около Цветан Василев! И това нещо е президент!

на 09.11.2019
150129
53
Писателят Христо Стоянов ядосано пред ПИК: Връщайки избора на Гешев, Радев защити лобито на криминалния контингент около Цветан Василев! И това нещо е президент!

Решението на президента Румен Радев да върне на ВСС избора на главен прокурор с основен мотив , че "начинът, по който беше избран този, не отговаря на обществените нагласи", предизвика лавинообразна обществена реакция. Специално за ПИК казуса коментира писателят Христо Стоянов.

- Господин Стоянов, как ще коментирате решението на Румен Радев да върне избора на главен прокурор? Вчера написахте един коментар за пРЕЗИДЕНТА. Какво ви възмути най-много в поведението на държавния глава спрямо Иван Гешев?

- Първо, да заемеш такава позиция, това е да защитиш лобито на един криминален контингент. Защото тези, които защитават реално погледнато позицията Гешев да не е главен прокурор, са всъщност една мини партия, която е направена изрично за лоби на криминалния контингент около моя земляк Цветан Василев.

Т.е. самият факт, че президентът защитава такава позиция, определяйки криминален контингент като лоби, т.е. като общество, защото той каза, че обществото не го е приело. Кое общество не го е приело Гешев?! Кое общество?! - Предимно криминалният контингент, защото той тръгна да ги лови. Друг е въпросът за принципа. Защото аз също не съм съгласен с някои от прийомите на Гешев. Но това съвсем не значи, че той не си гледа работата. Напротив - той си гледа работата, но той просто има друг модел на работа. А това, че има друг модел на работа, не значи, че той е лош професионалист. Това са различни неща. Аз виждам какво прави. И слава Богу, криминалният контингент в момента е настръхнал. От друга страна, другите, които не искат Гешев да е прокурор, са адвокатите. Но каква е целта на един адвокат? - Да печели дела. Колкото по-слаба прокуратура, толкова по-лесно се печелят дела. Което води от тук нататък авторитета на адвоката да се вдигне и той да бъде печеливш адвокат.

И всъщност за какво става въпрос? Отново за пари става въпрос. И кой застава зад тази позиция?! - Президентът на република България, който не може да задели две книги да ги прати в родното си село, където библиотеката е изгоряла преди десет години. А кани през това време писатели да се снима с тях, да си прави селфи, а на някои от тия писатели със сигурност му е изгоряла книга в читалището на селото. Кани секретари на читалища да се снима с тях, без да се сети, че в неговото село няма читалище дори. Ето това са абсурдните неща. Аз си задавам оттук нататък въпроса - що за президент имаме? - Кукла на конци ли е той и кой управлява моя президент? Няма да говорим за русофилската или нерусофилската му страна. Защото аз самият съм русофил. Но въпреки всичко това не ми пречи да се съглася с това нещо президент на република България.

Последните двама президенти на България са просто... кажи му "здраве". От една страна Плевнелиев, от друга страна това нещо Румен Радев. Ние затъваме по отношение на президентската институция. И й смъкваме авторитета. Защото какъв авторитет ще има този президент, примерно в Брюксел оттук нататък, в ЕС, след като защитава една такава противоконституционна позиция?! Защото има Закон за съдебната власт и там изрично е упоменат принципът и начинът за гласуване на главен прокурор. И няма нарушена точка или алинея. Това, че някой не е излъчил втора кандидатура - от ВСС примерно, да го бяха излъчили. Защо не го направиха? За да може да се бойкотира избора на Гешев?! Защото, в интерес на истината, прокуратурата по един или друг начин започва да добива някакъв авторитет в България. Вижте какво става. Справиха се с един куп неща - като започнем с "Наглите", с телефонните измамници, удариха и олигарсите. Какво искаме?! Искаме главният прокурор да бъде кукла на конци? Аз не искам да бъде кукла на конци. Аз искам да бъде Гешев!

- А какво ще кажете за "сивия кардинал в корнелено розово"?

- За него, за нея... Аз съм го казал. Тази партия наистина я създаде Дядото, Бабите ще я съсипят. Защото Дядото е бил на 45 години тогава, сега те са на по 50. Те са бабите - Корнелия, Йончева, Дора Янкова. Те са по-възрастни от Дядото.

- Да, но ето че взеха да се карат. Преди дни Нинова скочи срещу Йончева, че не правела нищо в Брюксел.

- Забележете израза - "че тя не се справяла с корупцията". Какво иска да каже - че тя достатъчно голяма заплата получава и не й трябва корупция. Точно това не мога да разбера. Аз само питам, въпросът е такъв - Елена Йончева не се справя с корупцията, защото получава достатъчно голяма заплата, защото не взима подкупи ли?

- А как ще коментирате поведението на президентшата, която не пропуска случай да се обозначи и да даде мнение по всички въпроси?

- Тя наистина носи името на мечтата на Румен Радев. - (къ)ДЕ СИ, СЛАВА. Той търси слава непрекъснато. Самата му професия е инстинкт за себеизява, за себедоказване, за мощ. Ако разгледаме Фройд, ще разберем много неща, но никой не разглежда летеца от фройдистка гледна точка. Но както и да е. Толкова може този народ, толкова прави. Плюс това, много ми е интересна тази симбиоза - секретарка на Слави Трифонов влиза в властта чрез президента тогава, когато Слави Трифонов прави партия. Аз не знам оттук нататък как ще се събират тези хора. Много ми е интересна тази симбиоза. Защото тя не е маловажна.

На пръв поглед това е гледане отгоре на нещата, но не е така. Това е много сериозен проблем. - Кои всъщност влизат във властта вече? - Чалгата. Това ли ще бъде определящото оттук нататък? Начинът, по който процедира президентът, е чалга начин, популярен начин. Т.е. аз искам да се харесам на повече хора, а това е примитивно. Българинът тръгна от това да плюе Бойко, защото бил прочел една книга. Аз написах някъде - това е пълен абсурд. От една страна не му вярваме за всичко, което прави, а от друга страна му вярваме, че е прочел една книга. Дайте да се уточним - вярваме ли му или не му вярваме. Плюс това ме хващате в Кърджалийския регион. В Кърджали, благодарение на Хасан Азис, улиците са в дупки. Като излезеш от Кърджали - прекрасни пътища. И искам да ти кажа - по селата. Но никой не го вижда това нещо. "Ама ние асфалт не ядем". Не е вярно! Асфалтът ти кара хляба и ако го няма този асфалт, няма да ти дойде хлябът в къщата. Тези хора не могат да го разберат това.

Сподели:
свързани новини
Радев тотално омота конците - ВСС били на ход за Гешев Радев тотално омота конците - ВСС били на ход за Гешев
На ход е ВСС. Това каза в родното му село Славяново...
на 08.11.2019
Напиши коментар »
(53)
1
Честито на Всички Задунайски Славянски ЦИГАНИ ! Имате за Главен Прокурор К-ОПЕЛЕ от МВР ! МИЛИЦИОНЕР Прокурор, Това Само в Задунайския Болшевишки КЕНЕФ Може да Стане ! Пазарджишката Милиционерска СВИНЯ Роман Василев Известна в Гей Средите, Като Роман М-АНАФА Завършила Съветска П-едерастия в ЛЕНИНГРАД и тя Била Прокурор ! ЛИКВИДИРАЙТЕ ЗАДУНАЙСКАТА КОЧИНА, ТЯ НЕ Е БЪЛГАРСКА ! ИЗБИВАЙТЕ КОМУНИСТИ, ТРЕПЕТЕ МИЛИЦИОНЕРИ, НАЙ-ВЕЧЕ ПОТОМСТВЕНИ,ТЕ НЕ СА ХОРА ! 30 Години ФАЛШИВ Преход ! 75 Години НЕЗАКОННА Комунистическа Власт ! КАЗАХ ! www.bulgarya.ga/communism.html
2
ДА СЕ ЗНАЕ ! Иван Гешев е Потомствен Милиционер ! Баща му е К-ОПЕЛЕ от МВР и Той е К-ОПЕЛЕ от МВР ! Няма ПРЕСТЪПЛЕНИЕ Без Участието на Безродни К-ОПЕЛЕТА от МВР или К-УРВИ от ДАНС ! Така и ще Бъде, Докато Няма ИЗБИТО Семейство на К-ОПЕЛЕ от МВР или К-УРВА от ДАНС ! Ставайки К-ОПЕЛЕ от МВР или К-УРВА от ДАНС ти Признаваш че си Абсолютен БОКЛУК ! Произхождаш от Семейство на БОКЛУК и ще Възпроизвеждаш БОКЛУК още Пет Поколения ! Не ПРОСТ(о) МИЛИЦИОНЕР а ПАЗАРДЖИШКИ МИЛИЦИОНЕР ! По-Тъпо ЖИВОТНО от МИЛИЦИОНЕРА Това е Само ПАЗАРДЖИШКИЯ МИЛИЦИОНЕР ! Ако се Чудиш Кое ГОВЕДО да Убиеш, ТРЕПИ Пазарджишки МИЛИЦИОНЕР и Няма да Сгрешиш ! МЪРША, ИЗРОД, ИЗМЕТ, УТАЙКА, БОКЛУК, ГАД, СУРОГАТ, ДЕГЕНЕРАТ, ПОДЧОВЕК, С ЕДНА ДУМА МИЛИЦИОНЕР, С ДВЕ ДУМИ ПАЗАРДЖИШКИ МИЛИЦИОНЕР ! КАЗАХ ! www.bulgarya.ga/police.html
3
мършите от pik току що изтриха 5 коментара срещу Гешев
4
Ей тоя предишния драскач...дебил..ненормален. Това човече тъпо не е президент,а боклук. Срам за България.
5
съвсем вземате народа за глупав .Това ИЗБОР ли е или НАЗНАЧЕНИЕ.? Толкова ли няма и други кандидатури.
6
На всички избори ГЕРБ млати БСП и всички останали. Дано дебилите и драскачите тук го разберат най накрая. Народа обича ГЕРБ и Бойко.
7
да се внушава , че лошия Цветан Василев сами си ограбил собствената банка ах ах аххх
8
се гордеем с нашия президент.ВЕЛИК е.Този път случихме на президент
9
Този коментар съдържа нецензурно съдържание!
10
в поведението му. Кой знае дали не е казал на американците колко самолета имаме в момента и колко планираме за закупим и откъде.
11
Напишете името на собственика на тази клоака ПИК и веднага ценцузара
12
Само да попитам, БСПдирастите и вибраторите от Дай България, Татарчев, Филчев и онова пиадле Б. Велчев със какво състезание бяха назначени за прокурори, или само защото те бяха посочени от БСПеерадското мнозинство воденo от Гнома, Рада, Кауна и Импексовата Барсала, застанало сега зад Костинбродската брантия може, а сега не!! ЗАЩО е така, НЕДОУМЯВАМ и чакам някой да ми ОБЕСНИ... Или по важно, е Клепоухия Каун (ветото) да се прави на мъжленце, пред Импексовите крадливи курабии.? Време е ген. Деси да му набие канчето, и да поеме юздите от тая куха картуна, че тоя осран Каун така вони, че са не трае...
13
Румен Радев - защитникът на червената мафия, олигархията и комунизма. Това ще учат нашите внуци по история.
14
И това НЕЩО (sic) е писател!....
15
комунистчето Бойко буквално с телесата си пазеше Тодор Живков хахахахаха
16
срам-преЦедета
17
Г-н Стоянов,това нещо не президент на българите,това нещо което е грешка на тази природа е кукла на конци! Такъв резил в президентството не имало никога!ИМПИЙЧМЪНТ ЗА РАДЕВ! Братя българи,събудете се! Този Радев защитава мафията ,защото и той е мафиот!!!
18
Този иженарицаем президент се тресе от злоба и в безсилието си да се доказва ,че е нещо си непрекъснато е срещу всичко,което бедната му шапкарска подготовка не е в състояние да асимилира и се въргаля в калта на неграмотността си,защото се проваля по всички линии,защото е посмешище с травестита до него и ползвайки съветите му ни орезилява и закопава като нация.Щом следствени,подсъдими,бивши затворници са обществото за което той се е загрижил ,къде сме ние,останалите ,кога ще се съобрази с нашето мнение или по-добре ИМПИЙЧМЪНТ.Стига вече експерименти,закъсахме го като Марко на Косово поле.
19
Абе защо съветника на Първанов- Борис Велчев беше избран за главен прокурор без някой да пита защо няма друга кандидатура?Или за комунистите може всичко!Много сте плиткоумни!Но не всички са с пилешки мозъци като вашите и помним всичко!!!
20
Егати у държавата щом това са и "писателите"
21
И "това нещо" било писател"! Ами, защо четеш само перверзни сайтове бе, писарушко?! Чети и други и ще разбереш, че този Гешев, дето се съдрахте да ревете, че президентът върнал назначаването му, е престъпник! Престъпник, драскачо! Чети и други сайтове и ще ти стане ясно!
22
Този самозавн писател е човек прекаляващ дълги време с алкохола и е наказван многократно с глоби и отнемане на книжката. Когато изпадне в абстиненция започва да приказва каквото му се поръча и получава бутилка водка. Апропо, кой е чувал за него, че е писател? Или се е самопроизвел? Нормално за алкохолизираните лица.
23
Президента е велик !!!!! а п икльовците газ пикаят!!!!
24
отговор на коментар
Хубаво си го написал, от думите ти става ясно, че срамна работа няма. Щом можеш да работиш съвестно и отговорно като телохранител, значи ще можеш да работиш по същия начин и като МП. Който може , го може, който не може - плюе наред, щото не може да раздели на две магарета сламата, та затова кара наред.
25
Толкова е велик, че като говори съска и злобата пръска!!!
26
ИМАМЕ СИ ПРЕЗИДЕНТ , КОЙТО ЗАСТАНА НАЧЕЛО НА КРИМИНАЛИЯ КОТИНГЕНТ В БЪЛГАРИЯ . ТОВА Е ПОРОЧНО И НЕ ВОДИ НИЩО ДОБРО.
27
си подписа пътния лист за Хасковското му ложе, няма кой повече да го остави да резили нормалното а не неговото кухо общество в страната, затова спешен Импийчмънт за да се спаси институцията от тоя дебилски червен паразит!
28
Президентът ни е точният човек на точното място и добре, че го имаме, та светът да не мисли, че цялото ни държавно ръководство е от зоопарка. А простотиите на пик-а са безкрайни, скучни и наизустени от цялата им редакция. Който и да ги пише не мърда и милиметър от "главната линия" на Не--дьо, любимата тема на който е да се рови в кенефите на президентството. То и едва ли биха го допуснали извън тях.
29
Абе зъбато говедо и ти коги почна да драскаш с г-ъзо си в сайта на анти-комунистите и ти като тия червени абдали и серсеми дето за жълти стотинки продават осраните си майки си дошъл от къро да ми л-апаш мъдуро!
30
Добре че дойде парапитека от зоопарка да излиже на фатмаку червените кремълски топки, пРецедентът ти бил на точното място и то спуснат на Дондуков 2 от такива примати като теб я най добре си го прибери с теб при колегите ти подчовеци на истинското му точно място в маймунярника ви, че се осра тотално за тия 3 безполезни годинки дето само лапаше мангизите за тая скромна заплатка от данъкоплатците!
31
ето ви пример за просташко изказване и това било писател
32
отговор на коментар
До 1и2- разкарай се от форума и си пиши платените простотии другаде- трол продажен
33
страничен наблюдател,значи тук в сайта ПИК се очертава видимата невежа ,лицемерна,нагла,безкрупулна и дебилска паплач на червените ппримати, за тях всеки един независимо какъв е писател,художник,артист или хокеист щом казва истината такава каквато е на 100% той бива тотално обругаван и оплюван това поведение естествено веднага дава отговор на въпроса ,Защо има все още комунистическа партия в парламента на България? ,абсолютно не съм привърженик на никоя партия това е истината че тези зверски коментари тук доказват колко много боклук се е пръкнал в страната! Затова и на изборите злобата,обидите,негодяйството и покварата на левите и партньорите им от лявата измислена костовска пасмина получиха силен шут в задниците им!
34
Няма такава държава след като и този изкуфял дърт циник се изказва по въпроси далеч от помакините, за които драска. Точно този е изключително арогантен и примитивен, а си въобразява, че е писател
35
Този коментар съдържа нецензурно съдържание!
36
Този коментар съдържа нецензурно съдържание!
37
Гешев е учил за милиционер и трябва да си е такъв, а не отново калинка на върховно място. Аман от тези калинки, до кога ще затъваме и ще пробиваме и дъното
38
Този коментар съдържа нецензурно съдържание!
39
на избора за главен прокурор. Спокойно мога да кажа,че начина по който го избраха може да послужи и за това да е прокурор на САЩ!!! Така,че всички глупости които се дрънкат в оглаве с “президента“ само рушат имиджа на България!!! Но може би за това и го избраха за “президент“,да продължава да руши и съботира!!
40
Този коментар съдържа нецензурно съдържание!
41
ТОВА НЕ Е (П)РЕЗИДЕНТ НА ПУТЛЕР А КРЪСТНИКА НА МАФИЯТА. ДОН РОМЕЛИО РАДОВЕЗЕ.....
42
Човеко от Славяново е кадърен и има много умения: може да кара колело пред НДК, може да фърчи с аероплан, може да оди бос, може да се премета на лост/висилка с костюм, може да чете печатен текст от листове, може да казва "так точно!" по телефона, а може и да се подписва, ама обикновено го прави под някое вето...
43
Абсолютно точно е това което е направил до сега Р.Радев последният президент на България С това ще бъде и запомнен Ще добавя и самохвалството мУ относно Фолксваген че е говорил лично по този проблем с президента на Германия и е получил уверение че заводът ще се строи тук у нас Това е творението на Нинова Решетников и Путин След нагарадата на Николай Малинов се чудя как не са се спряли на него а наРадев Сигурно е план 2 А до изборите още колко "актив" ще набере Леле мале
44
отговор на коментар
В грешка сте. Пишете си ей така, защото никога няма да имате честта да сте сте в неговото обкръжение. Поне веднъж да сте присъствали на представяне на негов роман - щяхте да разберете кой е този писател.
45
Има една грешна буква в "определението" , това "нещо" е едно много голямо " нищо" !
46
за всички е ясно че кандидатурата на гешев безспорно е политическа, това "обединение" около една кандидатура е с натиск, натиск и пак натиск.С нея нашия Вожд става не само вечен и несменяем а и ненаказуем, каквото и да му повдигнеш Главния ще го измъква.2-ро - самото вето е формално, пак ще одобрят гешо и тогава Президента няма право да го върне и минава.3-то - самата истерия около ветото не е срещу Радев а е вече открит натиск и облъчване на комисията - да не би някой да се отметне, от 17 минимум гласували 20 и сега ги е страх дали 3-4 няма да се отметнат,та за всеки случай да натиснат пак.А тоя драскач ли е каквио е да се завре откъде е излезнал че много мижитурки станахте.
47
Да обясним на този другар дет плюе това лоби или онова е хубаво или лошо - не е работа на Президента да харесва този и онзи а е длъжен да чуе всеки, един човек да стои под прозореца му е длъжен да вземе отношение. Конституцията му дава право само да даде формално вето за кандидатурата защото после като му я върнат трябва да се съгласи. така че за какво е този вой не е ясно.Иначе можеше като тебе безроднико да се наведе послушно и да си гледа спокойствието, ама човека е с достойнство, адмирации. Това е реда и дай интервю защо си траете за безкрайните престъпления на Бащицата-слънце, къде този тлъст червен комунист ви харчи паричките.
49
РЕЗИДЕНТ - Л....О !
50
Този коментар съдържа нецензурно съдържание!
51
отговор на коментар
Вторият орден от Кремъл, може би ще бъде връчен посмъртно (на псевдо професора)
52
КОГАТО НЕЩОТО НЕ СТАВА! ЛА ЛА ЛАЛАЛА
53
отговор на коментар
Случихме на чучело със зелени чорапи!
Вашето мнение
Код за сигурност:
Последни новини
Най-важното
Най-четени
Най-коментирани
Кой е най-успешният политик в България по време на прехода?
Общо гласували: 15150
архив

- Или веднага трябва да спрете да пиете или ще ослепеете! - категорично заявил лекарят на пациента.
- Знаете ли, докторе, аз съм стар човек и ми се струва, че съм видял всичко...

няма нови новини
Днес: 29
hot
най-четени новини в момента
сега
2027
четат ПИК
сега
четат тази новина
x
ПЪРВО В ПИК TV! Борисов със знакова реч в Солун (ОБНОВЕНА)
x
Тези 3 зодии най-бързо намират приятели
x