Писюр сарма

Рецептите на деня

Писюр сарма

20313
на 24.09.2013
Писюр сарма
Автор:   ПИК

ПИК с нов канал в Телеграм

Последвайте ни в Google News Showcase

Необходими продукти: 30-40 лозови листа, 1 ч.ч. ориз, 400 г кайма, 5 яйца, 600 г сирене, половин връзка пресен лук, половин връзка копър, 1 ч.л. черен пипер, 2 ч.л. червен пипер, 5 с.л. олио, кисело мляко (по желание) за гарнитура.

препоръчано

Начин на приготвяне: Лукът и лозовите листа се накълцват на ситно и се слагат в загрятото олио, за да се запържат. Прибавя се каймата и се бърка, докато се запържи. При нужда се долива малко топла вода. Добавя се предварително оризът и се овкусява с черния пипер. Долива се вода (около 100 мл) и се разбърква, докато оризът набъбне. Яйцата се разбиват и се сипват в набъбналия ориз. Поръсва се с червен пипер и се прибавят натрошеното сирене и накълцания копър. Разбърква се добре. Сместа се прехвърля в намазнена тава и се долива топла вода – към 800 мл. Писюр сармата се слага да се пече на 200 градуса, докато се стегне напълно. Поднася се с кисело мляко.

Сподели:
Бомба x
САМО В ПИК: Топ хороскопът на Алена за 22 октомври - приходите на Телците са впечатляващи, положителна промяна в личния живот на Стрелците САМО В ПИК: Топ хороскопът на Алена за 22 октомври - приходите на Телците са впечатляващи, положителна промяна в личния живот на Стрелците
ПИК TV x
ПЪРВО В ПИК ТV! Бойко Борисов БЕСЕН: 217 милиона лихви сме платили само заради глупостите на Промяната. Вече ми поставят условия кой да е премиерът (ОБНОВЕНА/ВИДЕО) ПЪРВО В ПИК ТV! Бойко Борисов БЕСЕН: 217 милиона лихви сме платили само заради глупостите на "Промяната". Вече ми поставят условия кой да е премиерът (ОБНОВЕНА/ВИДЕО)
ново
Днес: 125
hot
най-четени новини в момента
Сега
-
четат ПИК