BG EN

Питка с кайма и праз (или зелен лук)

ГОРЕЩО
Читателски рецепти

Питка с кайма и праз (или зелен лук)

96551
на 08.06.2013
Питка с кайма и праз (или зелен лук)

ПИК с нов канал в Телеграм

Последвайте ни в Google News Showcase

От Ренета Михайлова, Шумен  Необходими продукти: За тестото: 1 пакетче прясна мая 1 1/2 с.л. захар 2 ч.л. сол 500 мл вода около 1 кг брашно 3 с.л. олио За плънката: 500 г кайма праз или зелен лук, като може и стар - според сезона олио Начин на приготвяне: Готовото тесто се разточва или разстила с ръце. Слага се плънката от запържена кайма и лук, като по желание може да добавите и подправки или да използвате предварително овкусена кайма. След това се навива на руло, от което се режат филии, които се нареждат полулегнали, чрез леко застъпване една върху друга, в намаслена тава. Оставят се да втасат и се пекат намазани с яйце или олио в загрята фурна. Един съвет: ако нямате време да чакате да втаса или просто нямате търпение, поставете питката във фурната. Включете я за 10-15 минутки на най-ниските градуси – 50-80°С според самата фурна - и след това усилете. Така ще си втаса, докато постепенно се покачват градусите на фурната и ще стане по-бързо.    

препоръчано

Сподели:
Бомба x
САМО В ПИК! Топ хороскопът на Алена за 9 април: Овенът, Везните и Девите да пътуват, Стрелецът да не прави първа копка САМО В ПИК! Топ хороскопът на Алена за 9 април: Овенът, Везните и Девите да пътуват, Стрелецът да не прави първа копка
ПИК TV x
ЦИРКОВЕТЕ ПРОДЪЛЖАВАТ! Депутатка от Величие развя българското знаме, за да привлече вниманието на Наталия Киселова (ВИДЕО) ЦИРКОВЕТЕ ПРОДЪЛЖАВАТ! Депутатка от "Величие" развя българското знаме, за да привлече вниманието на Наталия Киселова (ВИДЕО)
ново
Днес: 4
hot
най-четени новини в момента
Сега
-
четат ПИК