ПИЦИ С КРИСТАЛИ? Вижте как българските медии доказахме, че си заслужаваме 112-ото място по свобода на словото (СНИМКИ)

Акценти

ПИЦИ С КРИСТАЛИ? Вижте как българските медии доказахме, че си заслужаваме 112-ото място по свобода на словото (СНИМКИ)

187480
на 25.08.2022
ПИЦИ С КРИСТАЛИ? Вижте как българските медии доказахме, че си заслужаваме 112-ото място по свобода на словото (СНИМКИ)
Автор:   ПИК

ПИК с нов канал в Телеграм

Последвайте ни в Google News Showcase

"Борисов за ареста си: Това решение е взето по време на оргия с пица на кристали". Заглавия в този смисъл са водещи през последния час за всички медии у нас. БТВ, Нова, "24 часа" и други цитират лидера на ГЕРБ за наркотиците и разврата, царял в Министерски съвет по време на управлението на Кирил Петков и Асен Василев.

препоръчано

В името на обективността трябва да кажем, че ПИК далеч преди Борисов разкри и за оргиите, и за пиците с кристали. Когато агенцията ни пишеше какво се случва в Министерски съвет, почти медии - освен “Труд”, мълчаха. Никой не посмя или не пожела да цитира ПИК, камо ли да ни потърси за коментар.

Още в началото на май публикувахме материал със заглавие: "САМО В ПИК: СУПЕРСКАНДАЛ ТРЕСЕ ДЪРЖАВАТА! Записи с оргии, алкохол и дрога в Министерски съвет. Участват премиерът, любовницата му, министри. Не правителство, а бардак!"

На практика днес Борисов цитира заглавието на ПИК, а медиите удобно цитираха Борисов и пропуснаха да напишат, че всички разкрития са на агенцията ни.

И има две причини за това.

Първата е от завист. Телевизиите не харесват ПИК, защото ежедневно пишем за порочните им обвързаности със сенчести кръгове и най-вече с властта. Агенциите също не харесват ПИК. Не им е приятно да признаят, че сме най-четеният и, видно и от Борисов, достоверен сайт.

Другата причина да не бъдем използвани като първоизточник на разкритията за оргии и наркотици в Министерски съвет е от страх. Защото когато ПИК публикува тези материали, Киро и Асен бяха още на власт. И бяха любимци на БТВ, Нова, 24 "часа" и кръга "Капитал". По това време ПИК беше една от малкото опозиционни медии. Останалите играеха ролята на официоз на властта.

Сега, когато палачинката се обръща и по всички личи, че ГЕРБ отново ще е първа политическа сила, същите тези медии опитват да се завъртят натам, накъдето духа вятъра. И как да стане по-добре, освен да цитират лидера на ГЕРБ за "пиците с кристали" и "оргиите".

Е как да не си заслужаваме 112-ото място по свобода на словото?! Нищо, колеги, ПИК ще продължи да вади разкрития и за предходната, и за настоящата, и за бъдещата власт. Пък може някога да се престрашите и да ни цитирате.

Сподели:
Бомба x
САМО В ПИК: Топ хороскопът на Алена за 21 октомври - Овните да не обещават заем на роднини, неприятели вредят на Козирозите с интриги и клевети САМО В ПИК: Топ хороскопът на Алена за 21 октомври - Овните да не обещават заем на роднини, неприятели вредят на Козирозите с интриги и клевети
ПИК TV x
Политолог пред ПИК TV: Отвращението към изборите е заложено преди четири години, когато Радев излезе с вдигнат юмрук (ВИДЕО) Политолог пред ПИК TV: Отвращението към изборите е заложено преди четири години, когато Радев излезе с вдигнат юмрук (ВИДЕО)
ново
Днес: 2
hot
най-четени новини в момента
Сега
-
четат ПИК