Плаж в Кипър рекордьор - 25 години поред с отличието "Син флаг"

Европа

Плаж в Кипър рекордьор - 25 години поред с отличието "Син флаг"

2377
на 11.06.2021
Плаж в Кипър рекордьор - 25 години поред с отличието Син флаг
Автор:   ПИК

В навечерието на започващия активен летен туристически сезон, плажовете на Кипър се наредиха сред най-добрите в света за 2021 г., след като бяха удостоени с нова международна награда.

препоръчано

68 плажа и едно яхтено пристанище на средиземноморския остров спечелиха правото да развеят тази година “Син флаг” - престижният световен знак за качество на морските зони.

Кипър е в световната топ-листа с най-голяма гъстота на плажовете, носители на това отличие, подчерта екоминистърът Костас Кадис на церемонията по връчване на сините знамена на представители на местните власти.

Най-много - 27, са местата с международния сертификат в курортния район в югоизточния край на острова, който е популярна лятна дестинация и за туристите, и за местните жители.

Рекордьор - с 25 поредни години с това отличие, е плаж край Пафос на западния бряг на острова.

Новата международна награда е второ високо признание за острова пред започващия активен туристически сезон. В началото на юни Кипър зае първо място в Европа с най-чистите води за къпане, постигайки 100% съответствие с изискванията за “отлично качество”, посочи доклад на Европейската комисия.

“Син флаг” се присъжда ежегодно на организирани плажове и яхтени пристанища, които отговарят напълно на 33 критерия. Сред тях са качество на водите, чистота, безопасност, услуги за туристите, опазване на природата.

Сподели:
Бомба x
Знаци, че вашата душа е стара Знаци, че вашата душа е стара
ПИК TV x
ПЪРВО В ПИК TV! Борисов пред младежите от ГЕРБ: Торбите заминават към Радев. Там са назначенията (ВИДЕО/ОБНОВЕНА) ПЪРВО В ПИК TV! Борисов пред младежите от ГЕРБ: Торбите заминават към Радев. Там са назначенията (ВИДЕО/ОБНОВЕНА)
ново
Днес: 131
hot
най-четени новини в момента
Сега
-
четат ПИК
Сега
-
четат това