ПЛАНЪТ ЗА ПРАВИТЕЛСТВО: Кирил и Асен излизат зад борда - Борисов прибира десните в нов съюз след вота

Епицентър

ПЛАНЪТ ЗА ПРАВИТЕЛСТВО: Кирил и Асен излизат зад борда - Борисов прибира десните в нов съюз след вота

196031
преди 5 часа
ПЛАНЪТ ЗА ПРАВИТЕЛСТВО: Кирил и Асен излизат зад борда - Борисов прибира десните в нов съюз след вота
Автор:   ПИК

ПИК с нов канал в Телеграм

Последвайте ни в Google News Showcase

Пълна изолация на "Продължаваме промяната" и разцепване на малката коалиция с цел прегръдка с десницата от ДБ.

препоръчано

Този план умуват в централата на ГЕРБ за създаване на ново мнозинство след парламентарните избори на 27 октомври. За схемата разказаха активисти на Бойко Борисов, тъй като лидерът имал идеята да се съюзи с "Демократична България", но без участието на Кирил Петков и Асен Василев.

Още по време на дебатите за несъстоялата се ротация Борисов привлякъл към себе си десницата, а най-голям поддръжник на бъдещо управление с ГЕРБ бил ген. Атанас Атанасов, който редом с актива на "Да, България" и дори лидерът Христо Иванов, били склонни да се прегърнат с ГЕРБ. И да изоставят коалиционните си партньори, които за пореден път ги унижиха при подредбата на листите, писа "Уикед".

Затова и Борисов под сурдинка редом с партийците си агитирал част от електората на ГЕРБ да гласува с преференции именно за десните кандидати за парламента, подредени на задни места в листите на коалицията ППДБ.

По думите на депутати Борисов имал амбициите да разцепи малката коалиция, да постави в пълна изолация бившите управляващи от "Промяната" и да събере максимално повече депутати от гневната десница за бъдещо управление.

За ново мнозинство обаче нямало да стигнат само депутатите на ГЕРБ и десницата, бил наясно бившият трикратен премиер и затова в момента течали и совалки между партията и лидерите на "новото БСП", както го наричали в централата.

Сподели:
Бомба x
САМО В ПИК! Алена с ексклузивен хороскоп за събота - за Телците денят е благоприятен за създаване на семейство, за Лъвовете - за въздържане от изневери САМО В ПИК! Алена с ексклузивен хороскоп за събота - за Телците денят е благоприятен за създаване на семейство, за Лъвовете - за въздържане от изневери
ПИК TV x
ПЪРВО В ПИК TV! Борисов: При ППДБ всичко е нула, но с 80 процента по-скъпа, каква завладяна държава, то няма какво да завладееш (ОБНОВЕНА/ВИДЕО) ПЪРВО В ПИК TV! Борисов: При ППДБ всичко е нула, но с 80 процента по-скъпа, каква завладяна държава, то няма какво да завладееш (ОБНОВЕНА/ВИДЕО)
ново
Днес: 72
hot
най-четени новини в момента
Сега
-
четат ПИК