ПЛАН! Властите в Южна Корея имат намерение да ваксинират 3 млн. граждани до края на април

Азия

ПЛАН! Властите в Южна Корея имат намерение да ваксинират 3 млн. граждани до края на април

2170
на 20.04.2021
ПЛАН! Властите в Южна Корея имат намерение да ваксинират 3 млн. граждани до края на април
Автор:   ПИК

Властите в Южна Корея планират да ваксинират срещу коронавируса до края на април не по-малко от 3 млн. жители на страната, а до края на юни – не по-малко от 12 млн. Амбициозният план обяви министърът на здравеопазването и социалното осигуряване на страната Квон Док Чхол. Той говори на заседание на Централния щаб за борба със стихийни бедствия, извънредни ситуации и катастрофи, съобщава ТАСС.

препоръчано

„Такава е поставената цел пред здравните органи от правителството и тя трябва да бъде достигната, независимо от трудностите с доставката на ваксини, които в момента изпитва целия свят”, подчерта министър Чхол.

Той посочи, че до края на април в страната трябва да заработят 264 центъра за ваксинация, което трябва да осигури постигането на необходимите показатели.

Здравният министър  на Южна Корея изрази притесненията си, че за миналата седмица средното количество на новозаразени с коронавируса е достигнало 621 души на ден, което е с 42 повече, в сравнение с предната седмица.

Той анализира, че това свидетелства, че населението в страната не винаги спазва карантинните мерки, в това число и социална дистанция и носене на маски.

Освен това, не всички пациенти със симптоми на респираторно заболяване си правят тест за коронавируса, което води до разпространение на инфекцията.

„Санитарно-епидемичните норми трябва да се спазват при каквито и да е обстоятелства”, категоричен бе Квон Док Чхол.

По данни на властите от момента на стартиране на ваксинационната кампания в Южна Корея преди два месеца, са се ваксинирани 1,517 млн. души, или 2,92 процента от населението. Две дози от ваксините са получили 60 500 души.

 

Превод и редакция: ПИК

 

 

 

 

Сподели:
Бомба x
СКРОМЕН ПРАЗНИК: Отбелязваме паметта на един смирен Божи угодник СКРОМЕН ПРАЗНИК: Отбелязваме паметта на един смирен Божи угодник
ПИК TV x
САМО В ПИК TV: Миро от Биг Брадър строял жилищен комплекс за милиони преди смъртта си САМО В ПИК TV: Миро от "Биг Брадър" строял жилищен комплекс за милиони преди смъртта си
ново
Днес: 47
hot
най-четени новини в момента
Сега
-
четат ПИК
Сега
-
четат това