Плащаш и не чакаш ред - ваксинация по турски

Балкани

Плащаш и не чакаш ред - ваксинация по турски

6942
на 30.04.2021
Плащаш и не чакаш ред - ваксинация по турски
Автор:   ПИК

Нов почин за имунизация в Турция предизвика бурни реакции в социалните мрежи. Правителството планира да предложи на гражданите нова алтернатива. На тези, които не искат да чакат реда си за имунизация, е вероятно скоро да бъде даден шанс да се прередят, като си закупят ваксината със собствени пари.

препоръчано

Ваксини ще се продават в аптеките и болниците, като така ще се ускори имунизационният процес, пише "Марица".

Кампанията за имунизация започна през януари със здравни работници, преди да бъде разширена, като даде приоритет на възрастното население на страната. Оттогава над 70 на сто от хората на възраст над 65 години са ваксинирани.

Понастоящем тези на 55 и повече години също имат право на ваксинация. Учители, журналисти, работещите в туризма и хората на критични работни места, също се ваксинират постепенно. Министърът на здравеопазването Фахретин Коча обяви, че планират да ваксинират и по-млади хора до края на юни.

След като приложи над 22 милиона дози по време на ваксинацията си и успя са ваксинира над 10 на сто от населението, Турция се стреми да увеличи арсенала си от ваксини срещу коронавируса.

Подобно на “Спутник V“, който ще се произвежда от турска компания, властите в Анкара също водят преговори с “Модерна“ и за производство на дози в Турция.

Сподели:
Бомба x
Седем начина да преборите самотата Седем начина да преборите самотата
ПИК TV x
САМО В ПИК TV: Миро от Биг Брадър строял жилищен комплекс за милиони преди смъртта си САМО В ПИК TV: Миро от "Биг Брадър" строял жилищен комплекс за милиони преди смъртта си
ново
Днес: 42
hot
най-четени новини в момента
Сега
-
четат ПИК
Сега
-
четат това