Плевен ограничава движението на скутери и тротинетки

Региони

Плевен ограничава движението на скутери и тротинетки

4538
на 10.09.2022
Плевен ограничава движението на скутери и тротинетки
Автор:   ПИК

ПИК с нов канал в Телеграм

Последвайте ни в Google News Showcase

В Плевен влизат в сила ограничения за движението на електрически скутери и тротинетки.

препоръчано

Те са факт, след като на свое заседание през август Общинският съвет прие промени в Наредба 3 за обществения ред при ползването на пътни превозни средства на територията на общината, съобщиха от общинската управа.

През юни кметът Георг Спартански заяви, че регламентацията за движението на електрическите скутери е необходима заради зачестилите сигнали за инциденти не само в града, но и в страната. 

След като общинската администрация изготви предложения за изменения в Наредба 3, те бяха публикувани за обществено обсъждане. След това през август бяха предложени за разглеждане и в Общинския съвет.

Сред ограничителните мерки е максималната скорост на електрическите скутери и тротинетки да е до 25 км/час. Те няма да могат да се движат в Градската градина, площадите "Възраждане" и "Стефан Стамболов", по ул. "Васил Левски" - от площад "Възраждане" до площад "Свободата", пешеходните алеи на парк "Кайлъка", на детски и спортни площадки.

Този тип електрически превозни средства не трябва да се ползват от деца на възраст до 14 години, а тези от 14 до 16 г. ще могат да ги управляват само по велосипедната инфраструктура.

Всички водачи на електрически превозни средства до 18 години ще трябва да носят предпазна каска. Санкциите за нарушителите ще са в размер от 10 до 50 лева.

Сподели:
Бомба x
САМО В ПИК! Ексклузивният хороскоп на Алена за последния работен ден за седмицата: Бизнес успехи за Телеца, Близнаците да не пътуват, а Везните да не мърморят на партньорите си САМО В ПИК! Ексклузивният хороскоп на Алена за последния работен ден за седмицата: Бизнес успехи за Телеца, Близнаците да не пътуват, а Везните да не мърморят на партньорите си
ПИК TV x
ПИК TV: Депутатите приеха поправки в бюджета, препитват седем министри на редовния контрол в НС - НА ЖИВО ПИК TV: Депутатите приеха поправки в бюджета, препитват седем министри на редовния контрол в НС - НА ЖИВО
ново
Днес: 37
hot
най-четени новини в момента
Сега
-
четат ПИК