Плевнелиев: Ботевият огън трябва да бъде предаден на бъдещите поколения

БЪЛГАРИЯ ДНЕС

Плевнелиев: Ботевият огън трябва да бъде предаден на бъдещите поколения

5435
на 01.06.2015
Плевнелиев: Ботевият огън трябва да бъде предаден на бъдещите поколения
Автор:   ПИК

Последвайте ни в Google News Showcase

„Осъзнатата саможертва на Христо Ботев и неговите четници издигна високо знамето на българската свобода", заяви президентът Росен Плевнелиев, който участва в тържествата във Враца по повод на 139-годишнината от подвига на Ботевата чета.

препоръчано

Държавният глава призова винаги да се помни доблестта, патриотизма и саможертвата на знайните и незнайни българи:

„Благодарение на тях България се нареди сред свободните и прогресивни нации на Европа".

В словото си президентът припомни как Ботевата чета е събрала "синовете на цяла България", с което народът ни е показал пред света единството и общия стремеж към нов живот.

"Днес даваме отговор пред себе си и пред дедите ни дали сме готови да поемем по Ботевия път, да дадем всичко от себе си, дори и живота си, за род и родина", заяви президентът.

Държавният глава посочи, че Ботевият огън трябва да бъде съхранен и предаден на бъдещите поколения, за да са те достойни и справедливи стопани на българската земя.

Във Враца президентът и върховен главнокомандващ на въоръжените сили прие строя на представителните части на Българската армия. На тържествената заря проверка в град Враца присъстваха министърът на отбраната Николай Ненчев, началникът на отбраната вицеадмирал Румен Николов, народни представители и членове на Европейския парламент.

Следвайте ПИК в Телеграм и Туитър

Сподели:
Бомба x
САМО В ПИК! Алена с ексклузивен хороскоп за събота - Близнаците може да имат конфликти с колеги, Везните да внимават зад волана САМО В ПИК! Алена с ексклузивен хороскоп за събота - Близнаците може да имат конфликти с колеги, Везните да внимават зад волана
ПИК TV x
СКАНДАЛНИ РАЗКРИТИЯ! 20 барети охранявали денонощно бившия шеф на МВР Иван Демерджиев. Съпровождали го дори до... СКАНДАЛНИ РАЗКРИТИЯ! 20 барети охранявали денонощно бившия шеф на МВР Иван Демерджиев. Съпровождали го дори до...
ново
Днес: 7
hot
най-четени новини в момента
Сега
-
четат ПИК