Плевнелиев: Дължим истината за комунизма на тези след нас

ЧАС ПИК

Плевнелиев: Дължим истината за комунизма на тези след нас

8232
на 14.03.2014
Плевнелиев: Дължим истината за комунизма на тези след нас
Автор:   ПИК

Няма нищо по-опасно за една нация от това да манипулира историята си, да замита проблемите и да си казва, че най-лошото за България от времето на комунистическата тоталитарна държава е, че Тодор Живков е бил човек от народа. С тези думи президентът Росен Плевнелиев се обърна към гости, депутати и журналисти при откриване на изложба в парламента "България 1944-1989 г: Забранена истина" по инициатива на ПГ на ГЕРБ, информира БТА.

препоръчано

Фотосите разкриват малко познати факти от годините на комунистическата диктатура у нас. Показани са съпротивата на българите срещу тоталитарен режим. Една от целите е да даде тласък на дебата за по-цялостно и обективно представяне на комунистическото минало в учебните програми.

Истината за комунизма, за фашизма, за историята дължим не заради себе си, а на тези след нас, посочи в изказването си Росен Плевнелиев.
По думите му миналото е мост към бъдещето и няма нито една нация, която да е успяла, ако е скрила миналото си, манипулирала го е, ако не знае кои са нейните фундаменти и устои и ако не ги заздравява, най-малкото чрез отговорното отношение към следващото поколение, като разкаже истината.
Историята се променя, вие я променяте, обърна се към присъстващите Плевнелиев.
За национално помирение и обективен прочит на историята призова евродепутатът от ГЕРБ Андрей Ковачев.
Заместник-председателят на ПГ на ГЕРБ Цветан Цветанов разкритикува ръководството на парламента за това, че е не е дало достатъчно широко пространство в българското Народно събрание за подреждане на експозицията така, както е било в Европарламента.
Фотосите ще бъдат представени и в редица български градове.

 

Сподели:
Бомба x
АСТРОЛОГИЯ: Неприятни сюрпризи може да изпънат нервите ви АСТРОЛОГИЯ: Неприятни сюрпризи може да изпънат нервите ви
ПИК TV x
ИЗВЪНРЕДНО В ПИК TV! ГЕРБ с нови разкрития за задкулисието на служебния кабинет на Румен Радев - гледайте НА ЖИВО ИЗВЪНРЕДНО В ПИК TV! ГЕРБ с нови разкрития за задкулисието на служебния кабинет на Румен Радев - гледайте НА ЖИВО
ново
Днес: 177
hot
най-четени новини в момента
Сега
-
четат ПИК
Сега
-
четат това