Плевнелиев пак "нахрани" президента: Защо просъска Радев? Стои отстрани и чака да дойде неговият час

Акценти

Плевнелиев пак "нахрани" президента: Защо просъска Радев? Стои отстрани и чака да дойде неговият час

210537
на 18.09.2024
Плевнелиев пак нахрани президента: Защо просъска Радев? Стои отстрани и чака да дойде неговият час
Автор:   ПИК

ПИК с нов канал в Телеграм

Последвайте ни в Google News Showcase

Искам да обясня защо поисках оставката на генералите след авиокатастрофата в Граф Игнатиево. И не мога да разбера президента Радев защо просъска. Три години, три катастрофи. Някой задава ли си въпроса - кой е виновен? Само пилотите? И този случай сега ще го мотаем. Затова се противопоставям на системата на ВВС. Това заяви пред Би Ти Ви президентът (2012-2017) Росен Плевнелиев. 

препоръчано

И припомни авиоинцидент от времето, когато той е държавен глава. Случаят е от 2015 г. Тогава ген. Константин Попов и министърът на отбраната ген. Ангелов въпреки нежеланието си, излизат и обясняват на обществото какво се е случило. "Генералът ви Радев обаче тогава, ръководител на учението, не дава обяснения. Този подход е още от тогава. Когато е хубаво - събираме лаврите, когато има проблем - прехвърляме го на друга глава", заяви Плевнелиев.

Според него "ако някой е планирал по някакъв начин открит ден, след което го е замаскирал като шоу"... "И откъсвате същите тези летци да се снимат с българския президент, за щоуто. Аз искам да бъдат отстранени ръководителят на учението, неговият пряк началник. Но се съмнявам, че нещо ще се случи. Защото когато генералът ви Радев, когато стана президент на Република България, промени това".

"Аз казвам, че проблемът е системен. И не виновни само пилотите", подчерта Плевнелиев и допълни: "Когато военните пилоти се занимават само с шоу, се получава ето това".

"Тепърва Радев ще трябва да изпие горчивата чаша", заяви още гостът и посочи: "Той се позиционира като политическа алтернатива и иска да вземе властта. Но това е в пълно противоречие с Конституцията. Когато има криза, когато е тежко, президентът трябва да работи с всички, за да вземе правилните решения. По време на Ковид той свика ли един КСНС? Стоеше отстрани. И сега прави същото - стои отстрани и чака да дойде неговият час".

Относно поредното напрежение между България и РСМ, той отбеляза: "Спорят две провинциални държави. Дайте да се държим по-сериозно".

Сподели:
Бомба x
САМО В ПИК: Топ хороскопът на Алена за 19 септември - отлични финансови постъпления за Близнаците, успехът е със Стрелците САМО В ПИК: Топ хороскопът на Алена за 19 септември - отлични финансови постъпления за Близнаците, успехът е със Стрелците
ПИК TV x
Доган се изниза от централата на ДПС - охранители държаха медиите на разстояние (СНИМКИ/ВИДЕО) Доган се изниза от централата на ДПС - охранители държаха медиите на разстояние (СНИМКИ/ВИДЕО)
ново
Днес: 110
hot
най-четени новини в момента
Сега
-
четат ПИК