Пловдивски квартал на бунт срещу църквата "Жътвари" - примамвали деца с бонбони и ягоди

Животът днес

Пловдивски квартал на бунт срещу църквата "Жътвари" - примамвали деца с бонбони и ягоди

3257
на 17.05.2021
Пловдивски квартал на бунт срещу църквата Жътвари - примамвали деца с бонбони и ягоди
Автор:   ПИК

Жителите на пловдивския квартал “Коматево“ излязоха на протест в неделя срещу християнската църква “Жътвари“, която преди година се е преместила там от “Столипиново“.

препоръчано

Първоначално местните хора са си помислили, че вярващите в тази, според тях частна религия, ще си изпълняват ритуалите без да пречат на никого. Тази пролет обаче от децата си хората научили, че хора от частната църква отивали в парка наблизо и ги примамвали с бонбони и ягоди.

“Жътварите“ привличат децата ни с безплатни игри, занимания, куклен театър, книжки, бонбони, балони, трамплин, рисуване с бои и тебешири и с какво ли не още. Много са изобретателни“, се оплакват хората от “Коматево“.

Според тях всичко това не е редно, тъй като не е ясно какво е съдържанието на предлаганата от жътварите храна, отбелязва "Монитор".

Протестът пред църквата започна в неделя от 11 часа, като пред старата сграда на така наречената църква, се събраха стотина жители на квартала. След като влязоха в двора на църквата “Жътвари“, на мястото бяха повикани 2-3 патрулни коли.

Полицаите се опитваха да предотвратят влизане в сградата от протестиращите. От църквата отричат да са черпели децата с бонбони и ягоди, за да ги примамят към вярата си. 

Сподели:
Бомба x
5 продукта, с които да влезем бързо в перфектна форма за лятото 5 продукта, с които да влезем бързо в перфектна форма за лятото
ПИК TV x
РАЗКРИТИЕ НА ПИК: В един и същ ресторант - Радев празнува рождения си ден с цигански оркестър, Узунов получава дебелия плик (ВИДЕО/СНИМКИ) РАЗКРИТИЕ НА ПИК: В един и същ ресторант - Радев празнува рождения си ден с цигански оркестър, Узунов получава дебелия плик (ВИДЕО/СНИМКИ)
ново
Днес: 19
hot
най-четени новини в момента
Сега
-
четат ПИК
Сега
-
четат това