Пловдив вече има крематориум

Региони

Пловдив вече има крематориум

13312
на 12.06.2019
Пловдив вече има крематориум
Автор:   ПИК

Последвайте ни в Google News Showcase

Крематориумът в пловдивския район "Северен" вече работи. Новото траурно съоръжение попада в зоната за разширение на Рогошките гробища и работи от миналата седмица. Собственици на обекта са братята Калин и Тодор Посланикови.

"Спазени са всички европейски директиви и изисквания. Освен всичко, което е по законодателство, допълнително са монтирани керамични филтри, които още повече предпазват атмосферата от всякакъв вид частици", успокои гражданите Калин Послаников.

Той обясни пред "Пловдив24", че крематориумът се намира на около километър източно от гробищата на "Рогошко шосе" и на няколко километра от първите жилищни сгради на Пловдив. "Парцелът е наследствен. Оказа се доста удачен за подобен тип инвестиция, именно защото е на няколко километра от града", допълни инвеститорът.

WINBET – забавление онлайн с над 2000 слот игри! (18+)

препоръчано

Арх. Димитър Недевски е проектант на съоръжението. Площта на целия парцел е 7 декара, а разгънатата застроена площ е 1400 кв. м. Инвестицията възлиза на стойност 2 млн. лева.

Кремацията в новото съоръжение е 366 лева, като в тази сума са включени престой в хладилна камера, транспорт, урна. Допълнително вече се заплаща на траурната агенция и за други ритуали и услуги, които се начисляват над тези 366 лева.

Следвайте ПИК в Телеграм и Туитър

Сподели:
Бомба x
САМО В ПИК: Топ хороскопът на Алена за 25 април - успех във всички начинания за Телците, лични проблеми терзаят Скорпионите САМО В ПИК: Топ хороскопът на Алена за 25 април - успех във всички начинания за Телците, лични проблеми терзаят Скорпионите
ПИК TV x
ПИК TV! Костадин Костадинов: Между ППДБ, ГЕРБ и ДПС се води гангстерска война. Ако американският посланик не е доволен, ще има и жертви...(ВИДЕО) ПИК TV! Костадин Костадинов: Между ППДБ, ГЕРБ и ДПС се води гангстерска война. Ако американският посланик не е доволен, ще има и жертви...(ВИДЕО)
ново
Днес: 71
hot
най-четени новини в момента
Сега
-
четат ПИК