Пловдив тегли заем от 120 млн. лева, данъците скачат

Региони

Пловдив тегли заем от 120 млн. лева, данъците скачат

15142
на 28.12.2019
Пловдив тегли заем от 120 млн. лева, данъците скачат
Автор:   ПИК

Местната управа в Пловдив беше упълномощена да води преговори за теглене на заем от 120 млн. лева. Освен това данъците в града се увеличават. Предложенията бяха гласувани на заседание на общинския съвет три дни преди Нова година.

препоръчано

Предложението на местната власт е заемът да се връщат в следващите 25 години. Със средствата ще бъдат изградени няколко инфраструктурни проекта, които да облекчат трафика в града, съобщава Нова телевизия.

Що се отнася до данъците предложението на местната власт е таксата „Битови отпадъци” да скочи с 0,3%, данък за придобиване на имущество – с 0,5%, туристическият данък да стане 20 стотинки за нощувка. Намаляване от близо 10% на данъка за МПС с категория евро 5 и евро 6.

 

Следвайте ПИК в Телеграм и Туитър

Сподели:
Бомба x
САМО В ПИК: Топ хороскопът на Алена за 5 декември - изключителен успех очаква Близнаците, запознанствата са разочароващи за Скорпионите САМО В ПИК: Топ хороскопът на Алена за 5 декември - изключителен успех очаква Близнаците, запознанствата са разочароващи за Скорпионите
ПИК TV x
Нидал Алгафари пред ПИК TV: Спешно министри на ГЕРБ и ДПС! Смяна в МВР и нови областни управители! Асен Василев не може да се справи (ВИДЕО) Нидал Алгафари пред ПИК TV: Спешно министри на ГЕРБ и ДПС! Смяна в МВР и нови областни управители! Асен Василев не може да се справи (ВИДЕО)
ново
Днес: 7
hot
най-четени новини в момента
Сега
-
четат ПИК