ПИК с нов канал в Телеграм
Последвайте ни в Google News Showcase
Виктория Николова
Необходими продукти:
За блата:
4 яйца
1 ч.ч. захар
1 ч.ч. брашно
1 бакпулвер
За крема:
1 желатин
600 г заквасена сметана
400 г течен шоколад
праскови
Начин на приготвяне:
Яйцата със захарта, брашното и бакпулвера се разбъркват добре. Оформя се блат и се пече на 180 градуса. Блатът може да се раздели на две. Сиропират се блатовете със сок от компот от праскови. Сметаната с шоколада се разбиват и се слага желатинът вътре, като той преди това е разтворен. След като са изстинали, блатовете се покриват обилно с готовия крем. Можете да сложите праскови между двата блата. Отгоре се украсява с праскови и се оставя поне 2 часа да стегне в хладилника. По желание може да желирате тортата отгоре.