Повече от 100 африкански мигранти проникнаха със сила в испанския анклав Сеута на африканския бряг

СВЕТЪТ ДНЕС

Повече от 100 африкански мигранти проникнаха със сила в испанския анклав Сеута на африканския бряг

9341
на 23.08.2018
Повече от 100 африкански мигранти проникнаха със сила в испанския анклав Сеута на африканския бряг
Автор:   ПИК

ПИК с нов канал в Телеграм

Последвайте ни в Google News Showcase

Над 100 африкански мигранти проникнаха със сила в испанския анклав Сеута на африканския бряг, съобщава The Times, цитирани от „Фокус“.

препоръчано

Според информацията, те са нахлули в испанската територия на Сеута от Мароко, като са  хвърлили киселина и негасена вар по полицията.

Седем полицейски служители си били изгорени, след като мигрантите използвали ножици за тел, за да преодолеят слабата точка на шестметровата ограда, където няма камери.

Африканците са били по-късно заснети с окървавени ръце и крака, очевидно причинени от бодливата тел, която покрива граничните огради, развеселени, докато вървели към временно приемащ център.

Някои от 115-те души, които трябвало да влязат в Сеута, били увити в знамената на ЕС и Испания, след като минали през полицията.

Мигрантите пробили оградата в деня, в който Сеута, на върха на Северна Африка, празнува ислямския празник на Ейд ал Ада. Само десет офицери са били натоварени да охраняват 8,4 километровата (б.р пет мили) ограда.

През юли 602-ма мигранти преминаха през граничната ограда в една и съща точка.

Субсахарските африканци, живеещи незаконно в Мароко, се опитват да влязат в Европа всяка година, като щурмуват оградите около Сеута и Мелиля, другата северноафриканска територия на Испания. Много от тях се насочват към временни центрове за настаняване на мигранти и в крайна сметка биват репатрирани или освобождавани. Повече от 3 800 мигранти са преминали мароканската граница до испанските градове досега тази година, според ООН.

Сподели:
Бомба x
САМО В ПИК! Вижте ексклузивния хороскоп на Алена за 6 октомври - успехът обръща гръб на Скорпионите, проблеми връхлитат Рибите САМО В ПИК! Вижте ексклузивния хороскоп на Алена за 6 октомври - успехът обръща гръб на Скорпионите, проблеми връхлитат Рибите
ПИК TV x
УНИКАЛНО ШОУ В ПИК! Колтуклиева направи на салата Бареков насред центъра на София: Как не те е срам! Целуваше задниците на... (ВИДЕО) УНИКАЛНО ШОУ В ПИК! Колтуклиева направи на салата Бареков насред центъра на София: Как не те е срам! Целуваше задниците на... (ВИДЕО)
ново
Днес: 54
hot
най-четени новини в момента
Сега
-
четат ПИК