Повишават такса смет във Велико Търново

Региони

Повишават такса смет във Велико Търново

3521
на 23.12.2021
Повишават такса смет във Велико Търново
Автор:   ПИК

Последвайте ни в Google News Showcase

Повишават такса смет за жителите на община Велико Търново. Това реши на последното за годината заседание Великотърновският общински съвет. За кварталите, жилищни и вилни имоти на граждани, за имоти на юридически лица и търговци и в промишлените зони в областният град местният налог от 2022 г. от 1,3 се вдига на 1,7 промила върху данъчната оценка на имота.

препоръчано

За градовете Дебелец и Килифарево, както и за селата Арбанаси, Вонеща вода, Войнежа, Кладни дял, Въглевци и Райковци налогът ще е 6,5 промила върху данъчната оценка. 5,5 промила ще заплащат жителите на Беляковец, Леденик, Ресен, Самоводене, Балван, Водолей, Ново село, Присово, Церова кория, Момин сбор, Шемшево, Велчево, Ветринци, Дичин, Капиново, Малък чифлик, Миндя, Никюп, Плаково, Пушево, Пчелище, Русаля, Хотница, Буковец, Големани, Габровци, Емен и Ялово.

Живущите в Шереметя, в други населени места и извън регулация ще заплащат 1,5 промила върху данъчната оценка.6 промила ще е местният налог за нежилищни имоти на физически и юридически лица.
Увеличението беше подложено на сериозни дебати преди гласуването. Групата съветници от БСП предложиха то да е по-малко, за да не е шоково.

Следвайте ПИК в Телеграм и Туитър

Сподели:
Бомба x
ХОРОСКОПЪТ НА АЛЕНА ЗА ПЕТЪК: Стрелците влизат в конфликт с шефа, Везните - в отлично настроение в офиса ХОРОСКОПЪТ НА АЛЕНА ЗА ПЕТЪК: Стрелците влизат в конфликт с шефа, Везните - в отлично настроение в офиса
ПИК TV x
ГОРЕЩА ТЕМА! Вътрешният министър Калин Стоянов с нови подробности как Брендо се е прибрал у нас (ОБНОВЕНА/ВИДЕО) ГОРЕЩА ТЕМА! Вътрешният министър Калин Стоянов с нови подробности как Брендо се е прибрал у нас (ОБНОВЕНА/ВИДЕО)
ново
Днес: 56
hot
най-четени новини в момента
Сега
-
четат ПИК