Повишава се интересът към професията на военните моряци

Региони

Повишава се интересът към професията на военните моряци

2611
на 06.05.2021
Повишава се интересът към професията на военните моряци
Автор:   ПИК

През последната година има повишен интерес към военноморската професия и на последните конкурси за едно място се състезаваха между 4 и 6 кандидати, каза днес зам.-командирът на Военноморските сили флотилен адмирал Георги Пенев след тържествения ритуал по вдигане флаговете на бойните кораби, който се проведе на Морска гара-Варна.

препоръчано

На празника, със заповеди на военния министър, началника на щаба на отбраната и командира на ВМС, бяха отличени 11 военнослужещи и двама цивилни служители, постигнали високи професионални резултати.

Пенев уточни, че в момента недокомплектът от служещи във военния флот е между 10 и 12 процента, но преди година е достигал над 20. По думите му вече е обявен нов конкурс за 20 свободни работни места.

Програмата за построяването на многофункционалните кораби за военния флот върви по план, допълни Пенев. Той уточни, че в началото на следващата година трябва да започне разкрояването на стоманата за плавателните съдове, а първият трябва да бъде заложен през юли 2022 г. Според Пенев до края на настоящата година се очаква нова техника в бреговите формирования, както и в поддържащите основния корабен състав поделения. Ще продължи и развитието на Военноморския координационен елемент, като целта е по-големия му принос в национален план, допълни Георги Пенев.

Накрая той пожела на военнослужещите здраве, висок дух и храброст както в мечтите им, така и при изпълнение на задачите.

Празникът във Варна днес ще продължи с концерт на Представителния духов оркестър на ВМС и демонстрации с участието на "тюлените" от Морския специален разузнавателен отряд и военнослужещи в Морска вертолетна авиобаза "Чайка" и флотилията бойни и спомагателни кораби.

Сподели:
Бомба x
5 продукта, с които да влезем бързо в перфектна форма за лятото 5 продукта, с които да влезем бързо в перфектна форма за лятото
ПИК TV x
РАЗКРИТИЕ НА ПИК: В един и същ ресторант - Радев празнува рождения си ден с цигански оркестър, Узунов получава дебелия плик (ВИДЕО/СНИМКИ) РАЗКРИТИЕ НА ПИК: В един и същ ресторант - Радев празнува рождения си ден с цигански оркестър, Узунов получава дебелия плик (ВИДЕО/СНИМКИ)
ново
Днес: 21
hot
най-четени новини в момента
Сега
-
четат ПИК
Сега
-
четат това