Повярвайте на Мутафчийски, Балтов, Ангелов, Богов, Кунчев - истинските министри на народа

НАЙ-ВАЖНОТО

Повярвайте на Мутафчийски, Балтов, Ангелов, Богов, Кунчев - истинските министри на народа

181282
на 23.11.2020
Повярвайте на Мутафчийски, Балтов, Ангелов, Богов, Кунчев - истинските министри на народа

Гласувам пълно доверие на проф. Мутафчийски, проф. Балтов, проф. Ангелов, проф. Богов, доц. Кунчев. Това са истинските министри на народа. Да се бе чувал досега техният глас, можеше да си спестим кошмара.

препоръчано

Мерките, които предлагат, уви, са закъснели. Тичаме след бурята. Бе редно още преди месец да последваме Англия, Франция, Гърция, Белгия...

Борисов опита по либералния начин, но нивото на самосъзнание на народонаселението не респондира със здравия разум, дисциплината и емпатията.

Допуснаха се невероятни идиотщини - тълпи "протестъри" без маски, които никой не санкционира, отваряне на коледни пазари и ледени парзалки, толеранс към беззаконието на нощните клубове и чалготеки, футболни агитки, скупчени една в друга на мачове...Докато навсякъде другаде стадионите бяха празни. 

Да, властта в България по време на цялата пандемия предложи възможно най-демократичния модел за реакция.

Не издържахме този тест. 

Глупаците си вярват, умните се съмняват до последно. 

И още. 

Пълна лъжа е, че се затваря държавата. 

Сега това ще ви внушава пропагандата на Бабикян и Румен Радев. 

Няма lockdown до март. Предлага се затваряне на училища, ясли и университети, заведения и нехранителни магазани. И то в рамките на 21 дни. 

Не се ограничава ничие движение или пътуване, няма КПП-та, както през пролетта. Никой не налага и терор да напускаш дома си по всяко време, няма вечерен или полицейски час - както в половин Европа. Не се затварят границите. Не се обмисля по никакъв начин отлагане на изборите.

Мислете и четете внимателно преди да съдите.

Иначе всеки решава за себе си. Дочувам вече аргументите "кой ще ни гледа децата", "бизнесът ми ще фалира", "оборотите ми се свиха", "оставам на улицата"...

Ужасно е, разбира се. Напълно разбирам тези аргументи и донякъде ги споделям. Поне ако съдя по джоба си. За всички ни е тежко. В медиите и книжарския бранш, от които вадя прехраната си, стягаме жестоко коланите вече осми месец, всичко е на земята - от рекламата, през търговската дейност, до реализацията. 

И все пак няма по-висша ценност от човешкия живот, отвъд всякакъв патос. Не желая и не издържам повече фейсбукът ми да се превръща в Книга на мъртвите. Не мога да понеса раздялата с приятели, близки, познати.

Това стои по-високо от всичките пари и обороти на света, от целия личен комфорт.

Не приемам смъртта на лекари и учители, на млади хора в разцвета на силите си, не приемам безвъзвратно прекършените съдби на цели семейства и родове.

Да преглътнем егото си, за да спасим каквото е останало от системата. Да дадем глътка въздух на медиците - поне до Коледа. Няма друг начин. Търся го, мъча се да си го представя, но не се получава.

Игра на живот и смърт, която животът е длъжен да спечели в името на човека - без партийни пристрастия и политика.

Сподели:
Бомба x
Задава се ретрограден Меркурий - как ще се отрази на всяка зодия Задава се ретрограден Меркурий - как ще се отрази на всяка зодия
ПИК TV x
ПЪРВО В ПИК: Борисов и правителството удължиха извънредната епидемична обстановка до 30 април! Досега са отпуснати 2 млрд. за запазване на заетостта и за подкрепа на бизнеса (ВИДЕО) ПЪРВО В ПИК: Борисов и правителството удължиха извънредната епидемична обстановка до 30 април! Досега са отпуснати 2 млрд. за запазване на заетостта и за подкрепа на бизнеса (ВИДЕО)
ново
Днес: 286
hot
най-четени новини в момента
Сега
-
четат ПИК
Сега
-
четат това