Погнаха нелегалните екскурзоводи, първите трима изгоряха с 1000 лв.

Животът днес

Погнаха нелегалните екскурзоводи, първите трима изгоряха с 1000 лв.

6047
на 28.06.2019
Погнаха нелегалните екскурзоводи, първите трима изгоряха с 1000 лв.
Автор:   ПИК

ПИК с нов канал в Телеграм

Последвайте ни в Google News Showcase

Инспекции на министерството на туризма и КЗП установиха хора, които водят туристи, без да имат право на това, засечена е и фалшива карта, съобщи в Несебър министърът на туризма Николина Ангелкова.

препоръчано

"Проверката е след сигнали, подадени от организации на екскурзоводите в България, че се извършва нерегламентирана дейност", уточни Ангелкова.

Тя информира още в последните два работни дни при съвместната проверка са били инспектирани 15 туристически групи с 15 екскурзоводи. За трима, водели туристически групи обаче, е установено, че работят без удостоверение и не са вписани в Националния туристически регистър.

На нарушителите е съставен акт за административно нарушение, а глобата за това е 1000 лв. Всеки легитимен екскурзовод трябва да е вписан в Националния туристически регистър.

При проверката е установено още, че двама, които са водели туристи, са имали сключени договори с туроператори. Компаниите подлежат на санкция в размер на 2000 лв., защото са наели нелицензирани екскурзоводи.

Сподели:
Бомба x
САМО В ПИК: Вижте топ хороскопа на Алена за почивния понеделник - Лъвовете жънат успехи, Стрелците подвластни на емоциите САМО В ПИК: Вижте топ хороскопа на Алена за почивния понеделник - Лъвовете жънат успехи, Стрелците подвластни на емоциите
ПИК TV x
ПЪРВО В ПИК TV! Бойко Борисов в Боровец: Аз съм зависим само от Господ (ОБНОВЕНА/ВИДЕО) ПЪРВО В ПИК TV! Бойко Борисов в Боровец: Аз съм зависим само от Господ (ОБНОВЕНА/ВИДЕО)
ново
Днес: 5
hot
най-четени новини в момента
Сега
-
четат ПИК