Подводен кабел, дълъг 20 000 километра, ще свърже Сингапур и Европа

СВЕТЪТ ДНЕС

Подводен кабел, дълъг 20 000 километра, ще свърже Сингапур и Европа

7391
на 08.03.2014
Подводен кабел, дълъг 20 000 километра, ще свърже Сингапур и Европа
Автор:   ПИК

ПИК с нов канал в Телеграм

Последвайте ни в Google News Showcase

Консорциумът от петнадесет телекомуникационни компании Sea-Me-We е сключил договор с Alcatel-Lucent на стойност стотици милиони долари за полагането на подводен кабел, който ще създаде високоскоростна връзка между Европа и Сингапур, съобщава CNET. Кабелът, дълъг 20 000 километра, е петият подобен проект за консорциума. Скоростта на пренос на данни по него ще бъде 100 гигабита в секунда. 

препоръчано

В индустриалното обединение участват компании от Бангладеш, Китай, Мианмар, Саудитска Арабия, Шри Ланка, Идонезия, Малайзия, Йемен. Подводните кабели са скъпо начинание, но те преодоляват “задръстванията” в международната мрежа. 
Alcatel-Lucent посочва, че ще използва “морско рало”, закачено на кораб, което може да полага кабел на дълбочина до 1500 метра със скорост между 5 и 35 километра на ден

Сподели:
Бомба x
САМО В ПИК! Алена с ексклузивен хороскоп за събота - Телците да не помагат на безотговорни колеги, Раците да не дават заеми САМО В ПИК! Алена с ексклузивен хороскоп за събота - Телците да не помагат на безотговорни колеги, Раците да не дават заеми
ПИК TV x
УНИКАЛНО ШОУ В ПИК! Колтуклиева направи на салата Бареков насред центъра на София: Как не те е срам! Целуваше задниците на... (ВИДЕО) УНИКАЛНО ШОУ В ПИК! Колтуклиева направи на салата Бареков насред центъра на София: Как не те е срам! Целуваше задниците на... (ВИДЕО)
ново
Днес: 10
hot
най-четени новини в момента
Сега
-
четат ПИК